Convorbiri oficiale au avut loc între Vladimir Putin şi Xi Jinping la Kremlin

G.D.
Internaţional / 21 martie 2023

Convorbiri oficiale au avut loc între Vladimir Putin şi Xi Jinping la Kremlin

Preşedinţii Rusiei, Vladimir Putin, şi Chinei, Xi Jinping, poartă convorbiri oficiale la Moscova, astăzi, în cea de-a doua zi a vizitei de stat a liderului gigantului asiatic. Întâlnirea, care are loc după ce, luni, cei doi lideri au discutat despre planul de pace al Chinei pentru Ucraina, a început cu douăzeci de minute întârziere în Sala Sfântul Gheorghe de la Kremlin. Cei doi demnitari s-au salutat cu o strângere de mână, apoi au fost intonate imnurile naţionale ale Rusiei şi Chinei, relatează DPA, conform Agerpres.

Vladimir Putin şi Xi Jinping s-au aşezat unul în faţa celuilalt la o masă lungă, însoţiţi de miniştrii de externe şi ai apărării din cele două ţări, precum şi de alţi membri ai guvernelor lor. Xi Jinping l-a invitat pe Vladimir Putin să viziteze China cât mai curând, invitaţie adresată şi premierului Mihail Mişustin.

Cooperarea economică este de aşteptat să fie subiectul central al summitului de astăzi, după întâlnirea individuală de luni, când discuţiile, care au durat patru ore, s-au axat pe conflictul din Ucraina.

Putin, care a estimat că s-a întâlnit cu omologul său chinez de aproximativ 40 de ori, declarase că întâlnirea de astăzi va fi dedicată cooperării economice şi proiectelor comune. Liderul rus a spus că schimburile comerciale vor depăşi anul acesta pragul istoric de 200 de miliarde de dolari, în mare parte datorită creşterii livrărilor de gaze pe fondul boicotului european din cauza campaniei militare din Ucraina.

Potrivit Kremlinului, cei doi preşedinţi intenţionează să semneze o duzină de documente, inclusiv două declaraţii privind consolidarea cooperării strategice şi planuri de interacţiune economică până în 2030. Pe ordinea de zi se află şi chestiuni legate de cooperarea tehnico-militară, potrivit Moscovei.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Dmitri Peskov, a declarat că cei doi lideri vor face o declaraţie în faţa presei la finalul întânirii oficiale, dar jurnaliştii nu vor putea pune întrebări.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. 1. Putler la inchisoare.

    2. Xi nu-i vine sa creada ce pleasca i-s pus prostul de Putler in brate. Gaz si petrol cu 35% sub pretul pietei, nu e de ici colo. In plus din cauza sanctiunilor, companii chineze nilly bili , adibao, etc vor intra pe piata rusiei in locul volkswagen , adidas sa. 

    1. Asa si nu la fel de gratis le dadea gazul si petrolul la UE. Nu vad nicio diferenta ca acum le da la chinezi.Are piata unde sa vanda, are asta conteaza.

      Polonia,Bulgaria,Cehia,Finland a,Ungaria si Slovacia

      cumpara titei de la rusi fara probleme  

      (au scutire de la sanctiuni),

      energia la mare cautare se poate vinde usor cu profit 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb