Cooperativa "Ţara mea" înfiinţează cooperative agricole pentru producţia de legume

A.D.
Comunicate de presă / 9 iunie 2020

Cooperativa "Ţara mea" înfiinţează cooperative agricole pentru producţia de legume

Cooperativa agricolă Ţara Mea va înfiinţa din luna iunie cooperative agricole pentru producţia de legume pentru toţi fermierii interesaţi. Scopul este creşterea productivităţii micilor producători, astfel încât legumele româneşti sa nu dispară de pe piaţă, anunţă comunicatul de presă transmis redacţiei.

După o analiză a evoluţiei internaţionale a producţiei şi distribuţiei de legume, Cooperativa Tara Mea atrage atenţia că in ciuda potenţialului agricol imens, România riscă să rămână în urmă iremediabil pe acest segment.

Procesul de centralizare atât la nivel de planificare culturi, cât şi la îngrăşăminte, fitofarmacie şi vânzare este singura variantă ca legumele româneşti sa nu dispară din hypermarketuri in următorii ani.

Pentru că situaţia nu mai suporta amânare, Cooperativa Tara Mea începe, de astăzi, procesul de unire a bazinelor legumicole, cu scopul de a înfiinţa, în final, o cooperativă unică, mare, 100% românească, exclusiv pentru legume, care să poată concura cu marile cooperative ale Europei. Deşi are terenuri fertile şi solul foarte potrivit pentru legume, România are în acest moment doar cinci bazine legumicole mari. Ca sa devină funcţionale, acestea trebuie organizate fiecare într-o cooperativă şi unite într-o singură organizaţie - o organizaţie mare - care îşi planifică din timp culturile.

Toţi fermierii care vor sa se înscrie în program vor avea vânzarea asigurată pe tot parcursul anului şi astfel, siguranţa pe termen lung.

Statul român subvenţionează 30% culturi de legume nefiscalizate, precizează comunicatul.

In acest moment, subvenţiile se opresc la o producţie de 3000 euro/an. La un calcul simplu, câteva hectare de păstârnac depăşesc aceasta sumă. Rezultatul este că o producţie mare nu primeşte subvenţie decât pentru câteva sortimente trecute în legea pentru sprijin cuplat, precum tomatele, iar fermierii mici, care se încadrează în criteriul de 3000 euro, nu vor putea niciodată să livreze către hypermarketuri. Aceştia sunt obligaţi să vândă fiscalizat doar două tone din această producţie, restul fiind uneori pierduta, alteori vândută nefiscalizat.

Marea problema a producţiei de legume este centralizarea. Mai apoi urmează lipsa aproape completă a sistemelor de irigaţie profesionale, lipsa pachetelor de producţie pentru fermieri, lipsa de control asupra îngrăşămintelor şi siguranţa vânzărilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb