Coreea de Nord ameninţă SUA cu "o criză care nu va putea fi controlată"

J.P.
Internaţional / 2 mai 2021

Coreea de Nord ameninţă SUA cu "o criză care nu va putea fi controlată"

Coreea de Nord a avertizat Statele Unite că se vor confrunta cu o "criză care nu va putea fi controlată în viitorul apropiat" şi a acuzat Coreea de Sud că a lansat o "provocare intolerabilă" la adresa Phenianului. Aceste declaraţii ar putea pregăti scena pentru o confruntare între cele trei ţări, potrivit CNN, citat de Digi24.

Coreea de Nord l-a criticat pe preşedintele SUA, Joe Biden, pentru că a spus, în faţa Congresului american, că programul nuclear al Phenianului reprezintă "o ameninţare serioasă la adresa securităţii Americii şi a securităţii mondiale".

Într-o altă declaraţie, Phenianul a acuzat SUA de "şicane politice", după ce Departamentul de Stat a numit Coreea de Nord "unul dintre cele mai represive şi totalitare state din lume".

O a treia declaraţie, atribuită surorii liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, ameninţă cu "consecinţe" Coreea de Sud, după ce dezertori nord-coreeni au folosit baloane pentru a trimite pliante pe teritoriul nord-coreean.

Secretarul de presă al lui Biden a anunţat vineri că administraţia a finalizat o revizuire a politicilor faţă de Coreea de Nord. Washingtonul intenţionează să urmărească o "abordare calibrată, practică", diferită de strategia administraţiei Trump de a încheia un acord sau de cea a administraţiei Obama, care promova "răbdarea strategică".

Biden şi omologul său sud-coreean, Moon Jae-in, se vor întâlni la Washington la sfârşitul acestei luni.

Declaraţiile Coreei de Nord s-au concentrat mai mult pe ceea ce a considerat a fi insulte din partea lui Biden, a Departamentului de Stat şi a guvernului sud-coreean şi toate au folosit limbajul bombastic promovat de oficialii din Coreea de Nord.

Răspunzând comentariilor Departamentului de Stat cu privire la drepturile omului în Coreea de Nord, Ministerul de Externe de la Phenian a declarat că SUA "nu au nici măcar dreptul să discute drepturile omului".

"SUA, unde oamenii nevinovaţi îşi pierd viaţa din cauza inegalităţii sociale şi a rasismului în fiecare zi, unde 580.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului, este ea însăşi un deşert al drepturilor omului", se arată în comunicat.

Kwon Jong Gun, directorul general al Departamentului Afacerilor pentru SUA din Ministerul de Externe al Coreei de Nord, a declarat că declaraţile lui Biden despre Coreea de Nord sunt o "mare gafă" care arată o "politică învechită, din vremea Războiului Rece".

"Declaraţia sa reflectă în mod clar intenţia de a pune în aplicare politica ostilă faţă de RPDC aşa cum au făcut SUA de peste jumătate de secol", a spus Kwon, folosind acronimul pentru numele oficial al Coreei de Nord, Republica Populară Democrată Coreeană.

"Acum, după ce a devenit clar principiul noii politici a SUA, vom fi obligaţi să facem presiuni pentru măsurile corespunzătoare şi, cu timpul, SUA se vor afla într-o situaţie foarte gravă", a adăugat el.

Declaraţia lui Kim Yo Jong a venit după ce o organizaţie condusă de un dezertor nord-coreean a lansat în Coreea de Nord baloane cu bani şi pliante de propagandă, în încercarea de a furniza oamenilor dintr-una dintre cele mai stricte dictaturi ale lumii informaţii necenzurate despre ţara lor şi despre lumea de afară.

Kim a spus că Coreea de Nord nu-şi poate ascunde nemulţumirea faţă de "actele sordide" ale dezertorilor.

"Considerăm manevrele comise de gunoaiele umane din sud drept o provocare serioasă împotriva statului nostru şi vom analiza acţiunile corespunzătoare", a spus ea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb