Coreea de Nord anunţă lansarea unui satelit, iar Japonia se teme de ameninţarea unei rachete balistice

A.F.
Internaţional / 29 mai 2023

Coreea de Nord anunţă lansarea unui satelit, iar Japonia se teme de ameninţarea unei rachete balistice

Tensiunile geopolitice sunt din nou în creştere deoarece Coreea de Nord a anunţat în mod oficial intenţia sa de a lansa un satelit în săptămânile următoare, cu toate acestea, Japonia este profund preocupată că această lansare ar putea fi de fapt un pretext pentru un tir de rachetă balistică, conform lapresse.ca.

Gărzi de coastă japoneze au informat astăzi că autorităţile din Coreea de Nord le-au transmis că o rachetă va fi lansată între 31 mai şi 11 iunie, cu locul de cădere prevăzut în apropierea Mării Galbene, Mării Chinei de Est şi în estul insulei Luzon din Filipine,dar cu toate acestea, guvernul nipon suspectează că acest satelit ar putea fi, de fapt, un mijloc de a testa tehnologia lor de rachete balistice, conform sursei.

Prim-ministrul Fumio Kishida a reacţionat rapid la această veste şi şi-a exprimat îngrijorarea într-o postare pe Twitter, el a ordonat agenţiilor guvernamentale să coopereze şi să adune informaţii relevante, iar în acelaşi timp a cerut vigilenţă şi cooperare cu aliaţii Japoniei, în special Statele Unite şi Coreea de Sud.

Ministerul japonez al Apărării a emis, de asemenea, o direcţie clară, ordonând Forţei Aeriene de Autoapărare să doboare orice rachetă balistică care ar cădea în apele teritoriale japoneze,iar pentru aceasta, vor fi desfăşurate rachete interceptoare SM-3 şi rachete de tip Patriot PAC-3, precizează sursa.

Deşi Coreea de Nord susţine că acesta este un simplu lansare de satelit, guvernul japonez consideră că acest lucru ar constitui o încălcare a rezoluţiilor de securitate ale Naţiunilor Unite şi ar pune în pericol siguranţa populaţiei pentru că lansările anterioare ale Coreei de Nord au declanşat sisteme de alertă de urgenţă în Japonia, alimentând îngrijorările şi făcând ca această situaţie să fie luată extrem de în serios, menţionează sursa.

De-a lungul ultimelor săptămâni, Japonia şi Coreea de Sud au făcut eforturi pentru a îmbunătăţi relaţiile lor îndelung tensionate, în special în faţa ameninţărilor militare venite din partea Coreei de Nord. Cu toate acestea, această nouă lansare de satelit ameninţă să provoace o recrudescenţă a tensiunilor şi poate submina progresul diplomatic realizat până acum.

Agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA a publicat o declaraţie a vice-ministrului nord-coreean de Externe, care indică o abordare mai conciliantă în relaţiile cu Japonia.

În acest moment, toate ochii sunt aţintiţi spre Coreea de Nord şi evoluţia situaţiei,iar comunitatea internaţională este în alertă şi urmăreşte cu atenţie fiecare mişcare făcută de regimul din Pyongyang, precizează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Psihoza de razboi exacerbata va aduce si razboiul nuclear,

    razboiul = ESECUL DIPLOMATIEI

    pacea = VICTORIA DIPLOMATIEI 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb