COREEA DE SUD: Asociaţii de părinţi protestează împotriva obligativităţii certificatului de vaccinare pentru elevi

G.U.
Internaţional / 9 decembrie 2021

Asociaţii de părinţi protestează împotriva obligativităţii certificatului de vaccinare pentru elevi

Mai multe asociaţii de părinţi din Coreea de Sud au protestat astăzi împotriva deciziei guvernului de a introduce, din februarie, obligativitatea prezentării unui certificat de vaccinare şi de către copii pentru a avea acces în diferite spaţii publice, cu scopul de a limita răspândirea coronavirusului printre adolescenţi, relatează Reuters, conform Agerpres.

Guvernul a anunţat la începutul lui decembrie că din februarie 2022 toate persoanele de la 12 ani inclusiv vor avea nevoie de certificat de vaccinare pentru a intra în spaţii publice cum sunt afterschool-uri private, biblioteci sau "cafenele de studiu", frecventate de majoritatea elevilor după ore. În prezent certificatul se aplică de la 17 ani.

Decizia a stârnit revoltă în rândul unor părinţi care refuză să-şi vaccineze copiii, invocând potenţiale efecte secundare şi informaţiile privind infectarea după vaccinare.

Cel puţin 70 de reprezentanţi ai asociaţiilor de părinţi s-au adunat în faţa sediului Agenţiei coreene pentru controlul şi prevenirea bolilor din oraşul Cheongju, arborând pancarte cu sloganul "Dictatura vaccinării".

Un sondaj realizat săptămâna aceasta de un alt grup de militanţi a arătat că 93% dintre cei peste 18.000 de părinţi intervievaţi sunt împotriva ideii de a li se impune certificatul de vaccinare elevilor.

Vineri, un grup de sud-coreeni, între care un licean de 18 ani, Yang Dae-rim, intenţionează să sesizeze Curtea Constituţională împotriva acestei măsuri, au anunţat joi avocaţii care îi reprezintă, denunţând certificatul drept un mod de "a-i obliga pe oameni, inclusiv adolescenţi, să se vaccineze anti-COVID-19 în condiţiile în care există preocupări legat de siguranţa şi eficienţa lor". "Este clar o încălcare a Constituţiei", a subliniat Chae Myung-sun, membru al asociaţiei Avocaţi pentru drepturile omului şi unificarea Coreei, a consemnat Yonhap.

Acelaşi grup intenţionează să depună şi o plângere la procuratură împotriva preşedintelui Moon Jae-in şi a lui Jeong Eun-kyeong, şeful Agenţiei coreene pentru controlul şi prevenirea bolilor, pe care îi acuză de abuz de putere.

Oficiali din sănătate au spus că vaccinul oferă protecţie împotriva simptomelor grave şi că rata efectelor adverse raportat în rândul adolescenţilor este mai mică decât în cazul adulţilor.

Numărul infectărilor în rândul adolescenţilor din Coreea de Sud a crescut simţitor după reluarea cursurilor cu prezenţă fizică, în noiembrie. Conform cifrelor guvernamentale, în ultimele patru săptămâni în rândul copiilor au fost raportate 210 infectări la 100.000, în timp ce din acelaşi număr de adulţi doar 167 au fost testaţi pozitiv. Infectările în rândul copiilor au reprezentat 8,3% din totaluri de cazuri în ultimele două săptămâni.

Aproape 92% din sud-coreeni sunt vaccinaţi complet şi 11% şi cu doza booster, dar la categoria de vârstă 12-17 ani acest procent este de 34%.

Pe de altă parte, Coreea de Sud a raportat joi 7.102 noi cazuri de infectare în 24 de ore, uşor sub recordul de 7.175 din ziua precedentă, iar în spitale sunt internaţi un număr-record de 857 pacienţi cu COVID-19 în stare gravă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb