COREEA DE SUD: Phenianul a lansat astăzi două rachete balistice cu rază scurtă

V.G.
Internaţional / 28 octombrie 2022

Phenianul a lansat astăzi două rachete balistice cu rază scurtă

Phenianul a lansat astăzi două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, a anunţat armata sud-coreeană, după ce în această dimineaţă anunţase despre o singură rachetă neidentificată, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Armata sud-coreeană a anunţat că a detectat două rachete balistice trase dinspre zona Tongchon din Kangwon, provincie în partea de est a Coreei de Nord, între orele 11:59 (02:59 GMT) şi 12:18.

Rachetele au zburat pe o distanţă de circa 230 de kilometri, la o altitudine de 24 de kilometri şi cu viteza Mach 5 (unitate de măsurare a vitezei în funcţie de viteza sunetului), potrivit unui comunicat al armatei sud-coreene, care denunţă "o gravă provocare" ce încalcă sancţiunile ONU.

Aceste noi lansări de rachete balistice constituie o demonstraţie de forţă care alimentează temerile SUA şi Coreei de Sud privind iminenţa unui nou test nuclear al Phenianului.

"Armata noastră şi-a întărit controlul şi supravegherea şi menţine o poziţie de totală disponibilitate în strânsă coordonare cu SUA", a declarat Statul Major interarme al Coreei de Sud.

Aceste noi tiruri au avut loc într-un moment în care SUA şi Coreea de Sud îşi încheie cele 12 zile de exerciţii militare comune, care au inclus operaţiuni amfibii (pe uscat şi pe mare). Cei doi aliaţi vor demara începând de lunea viitoare şi exerciţii de apărare aeriană, la care vor participa 200 de avioane de vânătoare coreene şi americane.

Acest tip de exerciţii militare provoacă furia Phenianului, care le percepe drept o repetiţie generală în vederea unei invazii. Prin urmare, Coreea de Nord îşi justifică tirurile prezentându-le drept contramăsuri în faţa a ceea ce ea consideră a fi o agresiune americană.

Coreea de Sud şi SUA au avertizat de mai multe ori că Phenianul ar putea fi pe punctul de a realiza un nou test nuclear, pentru prima dată după 2017, după o serie de tiruri cu rachete balistice în ultimele săptămâni.

O rachetă a survolat Japonia luna trecută, iar Coreea de Nord a afirmat apoi că a efectuat exerciţii nucleare tactice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb