CORESPONDENŢĂ DE LA VIENA Andreas Treichl, despre Brexit: "Să nu mai continuăm construcţia unei uniuni bancare dacă totul se destramă!"

A.S.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 februarie 2016

Andreas Treichl, despre Brexit: "Să nu mai continuăm construcţia unei uniuni bancare dacă totul se destramă!"

Treichl: "Dacă vom avea Brexit, atunci poate că Polonia sau Cehia vor decide să părăsească UE"

Dacă vom avea un Brexit, poate că Polonia sau Republica Cehă vor decide să părăsească şi ele Uniunea Europeană, a spus, vineri, Andreas Treichl, CEO-ul Erste Bank.

Domnia sa consideră că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va avea un efect negativ asupra afacerilor băncii, pentru că va genera, în continuare, destabilizarea Europei şi deoarece demonstrează nivelul de dezintegrare a spectrului politic din UE în acest moment, ceea ce, în opinia sa, este absurd.

Premierul ceh a afirmat, recent, că, în cazul în care Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană, unele state din Europa Centrală îi vor urma exemplul.

Andreas Treichl a argumentat: "Gândiţi-vă la faptul că vorbim cu reglementatorii despre crearea unei facilităţi de depozit comune în Europa, despre un sistem comun de plată, despre reglementări comune, totul este comun. În acelaşi timp, pentru prima dată în 25 de ani, trebuie să aştept pentru a pleca din Salzburg, pentru că traversez frontiera cu Germania. Este absurd! Am început să vorbim despre completa dezintegrare a liberei circulaţii. Există politicieni importanţi care spun că nu mai vor să primească persoane din Europa de Est, pentru că trebuie să îşi salveze propriul popor. Este uşor de spus, dar atunci să nu mai continuăm construcţia unei uniuni bancare dacă totul se destramă! Uneori mă întreb dacă politicienii comunică între ei. Se pare că nu!".

Recent, David Cameron, premierul Marii Britanii, a obţinut, la Bruxelles, un acord care îi conferă Regatului Unit "un statut special în Uniunea Europeană", însă nu a renunţat la ideea unui referendum pe marginea ieşirii Marii Britanii din UE, stabilind data pentru exprimarea votului în 23 iunie.

Oficial Erste: "Evoluţia împrumuturilor acordate în Ungaria, afectată de conversia forţată care a avut loc în 2014

Evoluţia împrumuturilor acordate de Erste Bank, în Ungaria, a fost afectată, în 2015, de conversia forţată care a avut loc în 2014 (n.r. din valută în forinţi) şi a fost finalizată în primul trimestru din anul trecut, potrivit oficialilor Erste Group.

Domnia sa a spus: "Populaţia a profitat de opţiunea de rambursare anticipată, introdusă de legea bancară. Acest lucru a dus la o semnificativă creştere a rambursărilor anticipate din portofoliu, care nu a putut fi echilibrată prin introducerea de noi produse de creditare.

Ne aşteptăm ca, în 2016, rambursările anticipate să fie mai mici şi ca introducerea de noi credite să fie suficientă pentru a stabiliza sau inversa trendul. Consider că au existat numeroase iniţiative ale guvernului în sectorul IMM-urilor, precum şi în altele, pentru revitalizarea creditării.

În opinia mea, anul 2015 a fost ultimul afectat de procesul masiv de dezintermediere în Ungaria şi vom observa o stabilizare în 2016".

Erste a contestat, în instanţă, conversia creditelor în CHF la curs istoric, din Croaţia

ERSTE a instituit acţiuni în instanţă pentru recuperarea banilor în Croaţia, potrivit oficialilor grupului, în urma conversiei la curs istoric a creditelor denominate în franci elveţieni, proces care a demarat în luna octombrie.

Reprezentanţii Erste au declarat: "Nu suntem fericiţi cu situaţia din Croaţia. Nu spunem guvernului să lupte pentru bănci, dar ar trebui să se ocupe de creşterea economică a ţării".

Conversia creditelor din Croaţia a costat Erste 129,5 milioane de euro, potrivit datelor grupului.

În Croaţia, creditele în CHF se ridicau la aproximativ 23 miliarde HRK (3 miliarde euro) sau 9% din totalul portofoliilor, la finalul lui 2015, majoritatea (95%) acestora provenind din sectorul gospodăriilor.

18,6% din totalul creditelor către populaţie sau 35,6% din totalul creditelor imobiliare au fost denominate în CHF sau legate de această monedă, conform datelor de la finalul lunii martie 2015, citate de BCE, într-un raport.

Aproximativ 55.000 de croaţi aveau credite denominate în franci elveţieni în valoare de aproximativ 25 de miliarde de kuna (3,73 miliarde de dolari).

Majoritatea acestor credite a fost contractată în anii 2000, când multe persoane din Europa Centrală şi de Est au fost atrase de dobânzile reduse la creditele în franci. Între timp, însă, aprecierea semnificativă a francului a dus la creşterea costurilor cu rambursarea creditelor în franci, iar guvernele din regiune au început să caute soluţii la această problemă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. "pentru prima dată în 25 de ani, trebuie să aştept pentru a pleca din Salzburg, pentru că traversez frontiera cu Germania. Este absurd!"....ce sa mai vorbim la frontiera la Sculeni unde asemeni ca la Salzburg sunteti controlat intre Romania si Moldova. Numai rapoartele financiare nu sunt controlate. Acolo e Schengen adevarat :-)

    1. ba chiar Schengen mobil, dupa nevoi ...

      si rezolvam problema: "Cu BCR Chișinău gestionarea contului devine acum mai simplă și mai eficientă",,,,"Reamintim că Banca Comercială Română Chişinău S.A. este parte a grupului ERSTE, unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrală şi de Est, cu peste 49.500 de angajaţi care deservesc peste 17 milioane de clienţi în cadrul a 3.100 de filiale din 7 ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia). "

    Si mergi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb