CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNE Ca şi obrazul subţire, turneele marilor vedete cu multă cheltuială se ţin

EUGEN IONESCU
Ziarul BURSA #Sport / 10 ianuarie 2017

Pe 1 ianuarie, în timp ce majoritatea oamenilor se trezea cu greu după mahmureala nopţii de Revelion, caravana tenisului a fost prezentă la startul noului sezon. Chiar şi primele cecuri au fost eliberate în această zi de debut al anului, fapt ce presupune că tenismenii sunt şi printre primii locuitori a planetei care îşi fac apariţia la ghişeele băncilor .

Dai un ban pe Federer, dar ştii că face ...

În Australia, pe întâi ianuarie au început două turnee cu participare de elită - Federer, Nadal, Wavrinka şi 5 dintre primele 10 femei din clasamentul mondial. Desigur, pentru jucători obiectivul principal îl reprezintă pregătirea pentru întâiul turneu de Grand Slam, care se desfăşoară la Melbourne din 16 ianuarie. Pentru organizatori, în schimb, acest obiectiv îl reprezintă spectacolul, dar şi, implicit, profitul.

Atragerea marilor vedete se plăteşte cu sume incredibile. De exemplu, ca să participe la un turneu de început de an, Federer negociază o sumă în şapte cifre. Bani mulţi, dar merită, de vreme ce organizatorul competiţiei de la Perth a declarat că la antrenamentul elveţianului au participat şase mii de spectatori, iar la primul meci, Perth Arena ( 14.000 de locuri) a fost plină, pentru prima dată! Nota bene: Federer călătoreşte cu un anturaj de circa 25 de persoane, iar la Melbourne, de obicei, închiriază pentru trei săptămâni o vilă pe care plăteşte in jur de 30.000 de dolari australieni - pe săptămână.

Australian Open: plus 14% premii şi noi atracţii pentru spectatori.

La turneele de Grand Slam şi cele din seria Mercedes Cup, participarea este obligatorie, însă şi premiile sunt pe măsură. Organizatorii Australian Open au anunţat că anul acesta totalul premiilor a crescut cu 14%, ajungându-se acum la suma de cincizeci de milioane. Un jucător care este pe tabloul principal şi pierde în primul tur primeşte 50.000 de dolari australieni, iar sumele cresc ameţitor pe măsura intrării în fazele superioare, câştigătorul turneului încasând nici mai mult, nici mai puţin de 3.700.000 dolari australieni!

Organizatorii au avut noi iniţiative şi pentru spectatori. Ca lumea să se simtă cât mai bine şi, desigur, să cheltuiască cât mai mult la arenă, s-au construit noi facilităţi, cum ar "cartierul parizian", unde poţi să bei o şampanie ori să mănânci produse de patiserie franţuzească, posibil acompaniate de o cafea italienească de cea mai bună calitate.

Nu lipseşte nici "clubul britanic", unde poţi să te relaxezi cu berea Linesman's Arms. Dacă nu doreşti alcool, într-o atmosferă de grădină superbă poţi să asculţi o performanţă acustică sau să mănânci scones (patiserie englezească) cu căpşuni. La fel, poţi continua şi în "clubul new-yorkez", situat pe terasa de pe acoperiş, acolo unde, bineînţeles, nu lipseşte hot dog-ul. Iar la final să tot petreci ceva timp şi în grădinile australiene...

Totul este pregătit pentru un spectacol complet, spre satisfacţia mutuală a organizatorilor (venituri cât mai mari) şi a spectatorilor - de a participa la un eveniment de neuitat.

După insuccesul de la Shenzhen, Simona Halep este una din primele jucătoare din elita mondială care a sosit la Melbourne. A fost primită la intrarea de la Melbourne Park de ministrul turismului şi de directorul turneului. A făcut şi o declaraţie... memorabilă - "întotdeauna a fost o plăcere să joc la Australian Open"! De fapt, toţi jucătorii au pregătit un text pe care, dacă îi scoli la miezul nopţii şi nu ştiu unde sunt, îl... toacă fără să respire. Sună cam aşa: "Sunt încântat(ă) să fiu din nou în această ţară minunată şi să joc în faţa acestui public minunat"...

Intrăm în săptămâna speranţelor. Începe, la Melbourne, turneul de calificare, la care - spre satisfacţia celor mai puţin potenţi financiar - intrarea este liberă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb