CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNE Tenis cu 55.000.000 de dolari australieni pe masă

EUGEN IONESCU
Ziarul BURSA #Sport / 4 ianuarie 2018

Tenis cu 55.000.000 de dolari australieni pe masă

Tenismani de top renunţă la Sărbători în faţa ofertelor de nerefuzat - veritabile prilejuri preliminare de rotunjire a conturilor înainte de Australian Open: mulţi jucători din vârful ierarhiei s-au prezentat la startul unor turnee aşa-zis demonstrative, unde pentru simpla apariţie sunt recompensaţi cu sute de mii de dolari.

Nici organizatorii de la Melbourne nu prea au timp de Sărbători, întrucât, pe 10 ianuarie, începe turneul de calificare al primului "clasic" din an. Deja, totul este în faza ultimelor pregătiri, gazdele urmărind perfecţiunea, după ce Australian Open Tennis a obţinut distincţia de cel mai bun eveniment sportiv internaţional al anului 2017.

Premiile oferite pentru jucători au atins suma de 55 de milioane de dolari australieni. Câştigătorii de la simplu vor fi recompensaţi cu câte 4 milioane de dolari. Nu au fost uitaţi nici cei din categoria speranţelor. Aceştia luptă pentru un loc pe tabloul principal în turneul de calificare (în care intră jucători clasaţi de la locul 120 până la aproximativ 260), premiile de participare fiind în aşa fel ajustate încât şi pierzătorul din turul întâi să nu plece chiar cu buzunarele goale. Astfel, dacă eşti calificat pe tablou şi cedezi în primul meci, recompensa pentru efort se ridică la 50.000 de dolari, sumă suficientă pentru plecarea într-o foarte frumoasă excursie de... consolare.

În ceea ce-i priveşte pe jucătorii români, probabil că 2018 aduce pe tablourile principale un record de participare - 6 fete şi 2 băieţi. Două jucătoare sunt pentru prima oară pe tabloul principal: Elena Bogdan şi Mihaela Buzărnescu.

Tragerea la sorţi a fost programată la o oră de maximă audienţă, vineri seara, în prezenţa câştigătorilor de anul trecut şi a unor mari vedete, prilej de comentarii dintre cele mai autorizate asupra şansele favoriţilor.

Mai trebuie menţionat că Australian Open este singurul turneu care are în dotare trei arene cu acoperiş retractabil, deci posibilele modificări în program din cauza eventualelor ploi au fost aproape eliminate.

Record de telespectatori în China

Iată câteva date statistice:

- La ediţia precedentă, în regiunea Asia-Pacific s-au înregistrat 278 de milioane de ore de transmisie televizată de la Australian Open. Numai în China transmisiile au fost vizionate de 59 de milioane de oameni.

- Numărul de spectatori prezenţi la turneu în 2017 a depăşit cifra de 700.000.

- Pe paginile web ale turneului au intrat 377 milioane de persoane.

Doar privind aceste cifre nu este greu de înţeles de unde se obţin sumele astronomice cu care sunt compensaţi jucătorii, chiar şi aceia ale căror meciuri sunt vizionate de câteva zeci de spectatori - vorba aceea, nu există spectacol fără figuranţi... Iată cum organizatorii Australian Open se pot mândri cu una din cele mai profitabile anteprize associate, cu aproape zero risc. Din păcate, nu oricine poate organiza asemenea turnee, deoarece ele reprezintă monopoluri gestionate de ATP şi WTA, care îşi iau, desigur, "partea leului".

Mai multe detalii, în corespondenţele următoare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Stimate domnule Eugen Ionescu incercati - numai daca se poate- sa spuneti cateva cuvinte despre fenomenul mafiei caselor de pariuri si implicatiile acestui "cancer" in domeniul tenisului la Grand Slam-uri si nu numai, multumesc !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb