CORESPONDENŢĂ DIN SUA La revedere, America!

Dorel Năsui
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 noiembrie 2020

La revedere, America!

Statuia lui Cristofor Columb din Minnesota, un simbol al lumii noi, a fost dărâmată pe 10 iunie de către un grup de protestatari condus de Mişcarea Americană Indiană, pe fondul furiei pentru uciderea de către un poliţist a lui George Floyd, un bărbat de culoare.

Protestatarii au aruncat o frânghie în jurul statuii de bronz şi au tras-o de pe soclul de piatră, spunând că îl consideră pe Columb un simbol al genocidului împotriva nativilor americani. Odată răsturnată, protestatarii au cântat şi au dansat în jurul ei într-un spectacol dramatic de sfidare faţă de o figură semnificativă din istoria recentă a Americii a cărei reputaţie este acum asociată cu asasinarea şi înrobirea popoarelor indigene. Gestul lor transmit în mod direct un mesaj: "La revedere, America albilor!".

Dorel Năsui

Nimic nu e făcut să ţină o veşnicie. Nici măcar marile imperii. Istoria are felul ei specific de a se scrie, bazat pe evenimente cauzale, dar şi aleatorii, astfel că viitorul nu se poate prezice doar pe baza evoluţiei trecute.

Prezentul imperiu american este în acest moment un punct de inflexiune, un moment de trecere de la lumea veche, la lumea nouă, nu numai la lumea post-Covid-19, dar şi la lumea post-democratică care se conturează sub administraţia Biden-Harris.

Ca un făcut, americanii au avut să-şi aleagă preşedintele dintre doi sociopaţi, unul megaloman-narcisist, iar celălalt afectat de demenţă senilă. Unul care a fost 4 ani preşedinte, iar celălalt 8 ani vicepreşedinte. Unul care crede în capitalism, iar celălalt care crede în socialism.

Deja polarizarea socială în America a atins cote de avarie, deja americanii sunt divizaţi în minorităţi rasiale şi sexuale, în stânga şi dreapta, în democraţi şi republicani.

Pe fondul morţii lui George Floyd, minorităţile devin din ce în ce mai agresive, cu demonstraţii în marile oraşe, cu jaful din magazine, cu lozinci de tipul "black lives matter", de parcă viaţa poate să fie albă sau neagră, galbenă sau roşie. Într-o vină colectivă, albii de-acum, care nu au posedat niciodată sclavi, au fost puşi să îngenuncheze în faţa negrilor de acum, care nu au fost sclavi niciodată. Cursuri de re-educare sunt organizate pentru albi, sub numele de "diversity training", în care albilor de acum li se explică de ce trebuie să se simtă vinovaţi pentru că a existat sclavie în America acum 160 de ani.

Iar peste toate, tronează aşa-zisa opinie "politicaly correct" promovată de stânga americană, care mutilează libertatea de expresie şi anulează, practic, primul amendament al Constituţiei, libertatea cuvântului. Nimeni nu ştie a cui opinie este corectă, nimeni nu explică de ce cea a politicienilor ar fi corectă. În schimb, nu ai voie să ai o altă opinie, altfel eşti imediat etichetat de aceeaşi stângă radicală drept nazist, fascist, antisemit, etc.

Puţini americani ştiu că majoritatea nenorocirilor şi dezastrelor sociale ale secolului trecut au fost cauzate de stânga, întrucât naziştii erau membrii Partidului Naţional Socialist al Muncitorilor Germani (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei - NSDAP), iar fasciştii lui Mussolini proveneau din Partidul Socialist Italian, ramura bolşevică (Partito Socialista dei Lavoratori Italiani). Ca să nu mai vorbim de comuniştii bolşevici ai Uniunii Sovietice.

Naziştii sunt responsabili pentru exterminarea a peste 8 milioane de oameni, dintre care 6 milioane evrei, iar bolşevicii sunt responsabili pentru exterminarea a 40 de milioane de oameni din fostul lagăr comunist.

Ideile socialiste au fost plantate în minţile tinerilor încă din Universităţi, de când aşa-zis "Grupul de la Frankfurt" s-a mutat la Universitatea Columbia, încă din 1933, prin promotorii ei marxişti Herbert Marcuse, Max Horkheimer, Theodor Adorno, Leo Lowenthal, Walter Benjamin şi Erich Fromm.

În momentul de faţă, stânga radicală americană a capturat, practice, partidul democrat, încercând prin mişcările BLM şi Antifa să-i intimideze pe republicani sau pe independenţi, instaurând dictatura minorităţilor, tot aşa cum partidul comunist a instituit dictatura proletariatului.

Biden vorbeşte despre un capitalism social - "stakeholder capitalism" (https://www.city-journal.org/biden-stakeholder-fallacy). Biden nu vorbeşte despre promovarea meritului în societate, ci a culorii pielii. Biden nu crede în antreprenori, dar crede în sindicate. Biden crede că se pot înlocui legile obiective ale economiei, cu intervenţia masivă a statului în economie, în numele unor sloganuri populiste, radical socialiste.

Ori asta este o problemă de "deja vu", întrucât regimurile comuniste au căzut tocmai pentru că membrii comunişti nu au respectat legile economice, iar în final legile economice au prevalat şi i-au desfiinţat. E ca şi cum ţi-ai bate joc de legea gravitaţiei, până la urmă tot legea gravitaţiei va prevala.

Cei care nu cunosc istoria sunt condamnaţi să o repete şi tare mă tem că politicile promovate de Biden vor continua distrugerea fibrei Americii începute în timpul regimului Obama, oprite pentru 4 ani în timpul mandatului lui Trump. Cum ziceau comuniştii, "doi paşi înainte, unul înapoi".

America de după Biden va continua să fie o democraţie de tip Holywood, la care se va adăuga tirania minorităţilor asupra majorităţii timorate, aflate în punctul de acceptare, cu toate consecinţele nefaste pentru liberatea individuală şi pentru democraţie! În 4 ani, nu o vom mai recunoaşte.

America, America!

La revedere America!

Opinia Cititorului ( 52 )

  1. Hai să vedem,totuși ,cum o să fie !Poate nu e dracul chiar asa de negru !

    1. Nu e deja suficient de negru?

      Pielea sclavului suporta multe... 

      ...

      Mai scuteste-ne dracului cu sclavii tai!Repeti totul ca o moara hodorogita.

      in numele cui vorbesti la plural ? omul repeta ca sa priceapa si prostii si uitucii !

    Inca in Romania mai avem libertate de opinie, dar in SUA si in tarile din vestul Europei este grav. Dar incep sa apara si le la noi diversi indivizi care propaga agresiv aceste idei toxice "corect politice".

    Pe cand de gandeam ca in sfarsit avam si noi niste aliati mai normali pe care ne putem baza, acestia incep sa o ia cu viteza spre comunism, de care noi abia am scapat. 

    1. Pe cand de gândeai? pardon, nu prea gândeai.

      Silviu Wexler nu e de aceeași părere.

      Ia iesi in strada si spune ca nu exista COVID si mai vorbim! S-a si dat lege in martie, daca nu ma insel, prin care nu ai voie sa spui altceva decat ce zice sistemul, s-a creat site masinarie de stat de unde sa iti iei informatiile despre COVID! Suna a comunism ordinar!

      ... care spune ca n-ai voie sa spui ca nu exista Covid?!? Mai deunazi erau cateva sute de oameni in piata strigand (fara masca si inghesuiti unii in altii) fix treaba asta si nu i-a deranjat nimeni.

      Da, cu putina indulgenta si aproximatie cred ca se poate spune ca avem libertate de opinie, oricum cu mult mai multa decat am avut pe parcursul a poate 95% din istoria noastra. Poate prea multa chiar, in unele situatii. 

    Viziunile lui Biden sunt departe de statele sociale europene de astăzi, darămite de național socialiștii lui Hitler sau Mussolini. De bolșevici nici nu mai zic.

    Nici măcar Bernie Sanders, care e mult mai la stânga de Biden nu se apropie de imaginea descrisă de tine. 

    1. Corect! Articolul e slab, dar am dat click :)

      Un dement senil nu e sociopat, autorul nu cunoaste lucruri elementare. A dat un copy paste shi a aflat de Marcuse, pe care apoi l-a pus in fruntea unor indivizi de care nimeni nu mai are azi habar.

      Dar...politically corectness e o porcarie! trebuie eliminata treptat, pt. ca e o perdea pentru incompetentza unor indivizi cu gura mare care nu shtiu istorie. 

      În mandatul de vicepreședinte al lui Biden lumea a fost marcată de multe revoluții arabe, colorate și de tot felul de războaie civile. Mulți oameni au murit și suferit (și încă o fac) de pe urma acestora. În mandatul lui Trump nu. Care din aceștia doi o fi mai sociopat?

      ai mare dreptate. Trump nu a deranjat cu razmerite stupide

      e o boala care se poate dezvolta o data cu varsta, atat la oameni normali, cat si la sociopati. Pe de alta parte, sociopatia se dezvolta inca din copilarie, avand si cauze genetice. Deci nu e gresit sa spui ca cineva este un sociopat bolnav de dementa senila.

    In anul trei de facultate, am citit intr-o mini-vacanta de Thanksgiving cartea "Politically Correct Bedtime Stories"

    La vremea respectiva (anul 2000), formularile vadit exagerate din acea carte mi s-au parut extrem de amuzante. 

    Dar lucrurile au regresat mult de atunci.

    Daca in anii mei de colegiu a fi "politically correct" erau niste recomandari de conduita, azi aceste teze nu doar ca s-au radicalizat, dar au depasit statutul de recomandare si sunt impuse. 

    "Biden crede că se pot înlocui legile obiective ale economiei, cu intervenţia masivă a statului în economie, în numele unor sloganuri populiste, radical socialiste." 

    Intervenția statului se va face in numele unor idealuri marxist socialiste dar ea va fi de fapt în favoarea unor bănci și corporații deci va fi un fals pretext, pentru a umfla și mai mult conturile acestora adică fix ce s-a întâmplat în pandemie - oamenii au fost închiși în case dar corporațiile au primit ajutor de stat. 

    Nu va lăsați păcăliți de dezideratele noului socialism, nu moare nimeni de grija omului simplu!

    Un pic cam (mult prea) subiectiv articolul fara argumente solide si cu referintele catre extrema stanga nu sunt concrete.

    Foarte similar cu ce se da la Fox News (care nu e cea mai credibila sursa de stiri).

    1. Nu mai e cu Trump.

    poate pentru unii, care nu au cunoscut dictatura, si ororile comunismului , pare interesant , altii din plictiseala si de prea mult bine .....

    1. Comunismul era parfum față de ce fac ăștia cu drepturile omului.

    politica corecta , este un pretext , pentru tot felul de mizerii si aberatii , la fel cum este pandemia pentru restrangerea drepturilor oamenilor . sub vorbe goale , vrem sa salvam vietile oamenilor de fapt, te omoara cu zile .

    Adevarul mai trebuie cautat.Cand 10% din cei mai bogati detin cat 70% din populatia saraca,consider ca e o problema.Cred ca s-au facut multe ilegalitati de cei bogati(vezi 30 de ani de jaf la noi) si prea multe pomeni asteptate de o parte a saracilor.Mai e de discutat si salarizarea etc.

    Doi pași înainte, unul inapoi....

    Adică, America va dansa un "tango degeaba". 

    Mai rămâne să ne spună și că legionarii erau comuniști...

    In Hitler's mind, communism was a major enemy of Germany, an enemy he often mentions in  

    Mein Kampf. During the trial for his involvement in the Beer Hall Putsch, Hitler claimed that his singular goal was to assist the German government in "fighting Marxism".[107] Marxism, Bolshevism, and communism were interchangeable terms for Hitler as evidenced by their use in Mein Kampf: 

    In the years 1913 and 1914 I expressed my opinion for the first time in various circles, some of which are now members of the National Socialist Movement, that the problem of how the future of the German nation can be secured is the problem of how Marxism can be exterminated.[108] 

    Later in his seminal tome, Hitler advocated for "the destruction of Marxism in all its shapes and forms".[109] According to Hitler, Marxism was a Jewish strategy to subjugate Germany and the world and saw Marxism as a mental and political form of slavery.[110] fr om Hitler's vantage point, Bolsheviks existed to serve "Jewish international finance".[111] When the British tried negotiating with Hitler in 1935 by including Germany in the extension of the Locarno Pact, he rejected their offer and instead assured them that German rearmament was important in safeguarding Europe against communism,[112] a move which clearly showed his anti-communist proclivities.[A 12]

    America și-a semnat sentința când a luptat de partea comuniștilor în al doilea război mondial. Era doar o chestiune de timp. 

    1. Pai tocmai aici e nerozia mondială - cei care l-au condamnat atâția ani pe Hitler și-au însușit practicile sale și caută să subjuge planeta într-o firmă de marxism amestecata cu hitlerism deci o Fiara mult mai hâdă decât cea pusă în operă de Hitler. Ceea ce e ipocrizie pură din partea Ocultei mondiale.

      Comuniștii au câștigat războiul și s-au infiltrat peste tot. Iar membrii școlii de la Frankfurt erau toți de aceeași etnie cu Marx, Engels, Lenin, Troțki. Ghici ghicitoarea mea care-i aia. Parcă nebunul de Hitler nu era chiar așa nebun eh?

      Luăm unul la nimereală : "On 14 February 1895, Max Horkheimer was born the only son of Moritz and Babetta Horkheimer. Horkheimer was born into a conservative, wealthy Orthodox Jewish family. His father was a successful businessman who owned several textile factories in the Zuffenhausen district of Stuttgart, whe reMax was born. 

      N-ai vazut nici copertile Talmudului, dar stii ca inauntru sint minciuni.

      In schimb, dai cu dezinvoltura citate din Mein Kampf, dupa care, pe baze hitleriste, cocluzionezi iluminat ca "America și-a semnat sentința când a luptat de partea comuniștilor în al doilea război mondial." 

      Mare ti-e Gradina Ta, Doamne! 

      Romania si-a semnat sentinta cind Burebista a decis să-l sprijine pe Pompei împotriva lui Cezar.

      Nu de alta, dar si Pompei era bolsevic. 

      Maaaaamaaaa!

      Ghici ghicitoarea mea!  

      Ce istet!  

      Cum te-ai prins tu ce de evrei s-au adunat sa faca Scoala de la Frankfurt!  

      N-ai vrea si tu sa faci o scoala?  

      Macar la Baicoi.

      Scoala de la Baicoi. 

      Socialismul ca si doctrina politica isi are originile in Revolutia Franceza din 1989 si a fost teorretizat ulterior la inceputul sec. 19 de diversi ganditori cum ar fi Henri de Saint-Simon, Robert Owen si ch arles Fourier. Marxismul a aparut strans legat de numele lui Marx, cand a publicat Manifestul Comunist in 1848, care teoretizeaza comunismul ca doctrina politica internationala. Exista diferente notabile intre socialism si marxism, cu precadere relatia cu proprietatea privata, admisa in socialism, dar mult redusa sau chiar interzisa in comunism, ambele avand pretentia ca rezolva problema inechitatii sociale creeate de catre capitalism si ambele avand drept tema centrala interesele proletariatului.

      Nazismul era clar o forma de socialism, nu de marxism, data chiar de numele acestuia: Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP) - Partidul National Socialist al Muncitorilor Germani, un prtid care promova si nationalismul german, pe langa socialism.  

      Ei se opuneau marxismului comunist international, pe care il considerau o conspiratie mondiala evreiasca, facuta ca sa subjuge popoarele.  

      Nazistii au cooperat insa cu marxistii bolsevici din Uniunea Sovietica - vezi Pactul Ribbentrop- Molotov din 1939, care, printre altele, prevedea impartirea Poloniei intre nazisti si comunisti. 

      Au fost "prieteni" pana in 1941, cand a inceput razboiul intre ei.  

      Sa facem diferentele de rigoare deci, autorul articolului are dreptate, nazismul era o doctrina de stanga, nu de dreapta. 

      Esti analfabet amice. National socialismul a fost o doctrina de stanga pana cand a deveni nazism/fascism. Mai citeste mai Agamita.

      De unde scoti prostiile acestea?

      Te afli într-o mare eroare: socialismul tinde și el la lichidarea proprietății private (eventual prin mijloace mai puțin sângeroase). Numai adepții lui necondiționați încearcă să-l facă fată mare ca să-l diferențieze de comunismul rău famat dar în recuperare vertiginoasă.

      Nazismul și fascismul, ai spus bine, erau forme de socialism populist deci apelau la masse (ceea ce explică și popularitatea lor).  

    L-as trimite pe autorul trompist sa citeasca Britannica si evolutia nazismului. Sa spui ca nazistii erau socialisti arata analfabetism politic. Omul nu intelege diferenta dintre fascism si socialism.

    Hitler allied himself with leaders of German conservative and nationalist movements, and in January 1933 German President Paul von Hindenburg appointed him chancellor. Hitler’s Third Reich had been born, and it was entirely fascist in ch aracter. Within two months Hitler achieved full dictatorial power through the Enabling Act. In April 1933 communists, socialists, democrats, and Jews were purged fr om the German civil service, and trade unions were outlawed the following month. That July Hitler banned all political parties other than his own, and prominent members of the German Communist Party and the Social Democratic Party were arrested and imprisoned in concentration camps. Lest there be any remaining questions about the political ch aracter of the Nazi revolution, Hitler ordered the murder of Gregor Strasser, an act that was carried out on June 30, 1934, during the Night of the Long Knives. Any remaining traces of socialist thought in the Nazi Party had been extinguished.  

    1. Nazistii erau national-socialisti, asa cum reiese si din numele lor, Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP) - Partidul National Socialist al Muncitorilor Germani. Vezi comentariul 11.5

      Fascismul e o alta poveste, a fost dezvoltat ca doctrina politica de catre Giovanni Gentile si Benito Mussolini in Italia in 1922, provenind din Partidul Socialist Italian - Partito Socialista Italiano (initial numit Partidul Socialist al Muncitorilor Italieni - Partito Socialista dei Lavoratori Italian), Mussolini fiind chiar in conducerea acestuia. 

      Ca si nazismul, fascismul a fost o doctrina politica nationalista care se opunea marxismului international. Fascismul se opunea atat liberalismului cat si comunismului, pozitionandu-se ca o alternativa national-socialista.  

      Nu intamplator Hitler si Mussolini au fost aliati, ambii erau national-socialisti si ambii se opuneau international-socialismului, altfel spus comunismului marxist international. 

       

    Economia balanseaza ciclic intre:

    - migratie - si - imigratie forta de munca 

    - intre atingeri de idealuri noi si daramari de idealuri vechi 

    - ideologii noi ce devin in timp ideologii vechi 

    - tehnologii noi ce devin in timp tehnologi vechi 

    - politici monetare noi ce devin in timp politici monetare vehci 

    - valute tranzactionate Forte ce devin valute slabe  

    - rate de interes mari ce devin rate de interes mici in timp 

    - parteneriate, rute comerciale puternice ce sunt date sa se uzeze ciclic pe axul timpului 

    - imperii ce cresc (pe asuprirea altora) si imperii ce cad (pe rabufnirea asupritilor, pe axul timpului) 

    - ciclul comportamenta de uzura al omului nu poate sa sara peste triunghiul comportamental perpetuat intre: Victima -Persecutor - Salvator; unde pe avul timpului rolurile se vor inversa mereu. 

    Frumuseea economiei e data de variatiile de schimbari tehnologice, ideologice, tehnologice, politice, monetare, ce sunt fortate de relatia primordiala de "Cauza - Efect (sau Cauzalitate)" sa balanseze mereu pozitiv sau negativ in anumite directii. 

    Nu exista utopie pe pamantul asta! 

    Nu exista utopie nici in lantul de dezvoltare a animalelor, a plantelor a etc ecosisteme; toate sunt date sa balanseze pe axul timpului cu mai mult plus sau mai mult minus; unde zona de echilibru este cat se poate de exemera pe axul timpului (sau scurta). 

    Natura umana are felul ei de a misca ciclic comportamente si ideologii; ca bune sau rele prea putina relevanta are; pe axul timpului oamenii sunt fortati sa balanseze mereu pro sau contra favorabil unor concepte pe baza relatiei din trecut ce a avut efect de cauzalitate in viitor (respectiv prezentul deciziilor de schimbare). 

    Aceste fenomene comportamentale s-au repetat globa in zeci de imperii! 

    Roman, Mongol, Otoman, Maya, Minoic, Egiptul Antic, Grecia antica, Persan, Nubian etc... toate au in comun adoptarea de valute principale de tranzactionare, rute comerciale dominate, restrictii si piedici de tranzactionare a altor state, cuceriri de piete noi petru desfacere, subminare economii, migratia fortata a fortei de munca ieftina, forme de sclavism (platit sau nu); acaparare resurse prin interpunre institutii de supraveghere afiliate sistemului principal de guvernare, consum resurse si uzura politica a natiilor dominate; oferirea impresiei de un trai mai bun oamenilor ce migrau din statele sarace spre imperiile respective (se migra in spre Roma cu milioanele atat sub forma de sclavism cat si sub vointa proprie - conceptele ideologice, economice, politicem religioase din aceea vreme atragea o vasta populatie ce dorea un trai mai bun (sau un "altceva). 

    Aceasta este iluzia imperiilor ce darama concepte vechi, ideologii vechi, tehnologii vechi, etc, fortant economia angrenata la o vesnica schimbare spre un "bine superior" care in realitate este doar o forma de fond peste nevoile reala ale omului perpetuate ciclic pe glob (sa aibe un acoperis, sa doarma, sa fie productiv, sa aibe siguranta, sa aibe avere, sa aduca valoare, sa consume, sa calatoreasca, etc forme umane reale). 

    Mereu vor exista idologii noi ce vor impinge fortat ideologiile vechi! 

    Este o istorie frumoasa a omului ce se repeta, analizarea comportamentelor umane arata mereu punctele de minim si punctele de maxim pe axul timpului a unui imperiu. 

    Nu are dece sa ne fie frica, toate schimbarile sunt mereu conflictuale, nu exista in istoria omenirii ca o ideologie sa fie data uitari de buna voie! 

    Toate sistemele sunt date uzurii, unde alte sisteme si alte forme de retele vor construi itele altor concepte, ideologi, retele, etc spre o alta iluzie de senzatie de un nou inceput. 

    Cand in econoie se pierde increderea cu foarte mare greutate se poate construi iar o incredere de FIER! 

    Pentru a se reconstrui o alta incredere trebuie sa se darame vechiul concept pentru a face loc masei dominante pentru o alta forma ideologice; urmand ca ei sa fie cei care vor inflori ideologia respectiva pe "n" generatii pana la uzura ei ciclica finala (si ciclui se repeta iar). 

    Comportamentele animalelor, cimpanzeilor, gorilelor, maimutelor, ascund multe despre comportamentele politice - afinitate a omului. Formele politice si de guvernare se regasesc si la primate; acordarea atentiei sporite de catre cercetatori a demonstrat modul in care se construiesc repatii de natura: sexuala, militara, guvernamentala, cucerire, vanare, etc forme ce satisfac nevoi ciclice reale in grupul primatelor. 

    Daca vreti sa intelegeti ce se intampla in jurul vostru va recomand caritile de economie, psihologie, bani, imperii, antreprenoriat, afaceri, educatie financiara, idologii politice perpetuate etc.. forme dar nu "beletristica, tv, radio de prost gust, mainele, articole si siteuri mizere". 

    Nu cautati sa priviti lumea prin lentilele celor ce vor ca voi sa vedeti lumea asa cum vor ei sa o vedeti! 

    Intelegerea mecanismului economic va poate oferi o senzatie de pace si de putere; pe care nimenu o o poate controla; sa nu va poate manipula; acceptand cu buna stiinta anumite schimbar ce sunt date ciclic sa vina; protejandu-va in modul acesta si felul in care va veti construii averea pe acest pamant si o veti lasa mostenire. 

    Va doresc parte de cat mai multa intelepciune! 

    1. De care tu, in mod evident, nu ai parte.

      Comentariul tau este o varza plina de enumerari inutile si nici o idee. 

      Nu pui punctul pe "I".

      De de aceasta schimbare este implementată în prezent prin fascism religios? Ce calcule a făcut Oculta Mondială de i-a rezultat că, în 2020 o resetare de acest tip, trebuie impusă cu cârpa pe figură? Astea sunt întrebați care trebuie sa primească un răspuns.

      Întotdeauna am privit cu oarece respect și admirație masoneria mondială dar se pare că sunt o sectă nenorocita, o grupare teroristă care a infectat și serviciile secrete. 

      ru asta cu masca si ocult esti tro de vro 2 ani pe bursa

      Deci, după dumneata, iată-ne ajunși în situația să eradicăm "conceptul vechi" pentru a-l instala pe cel "nou" într-un iureș heirupist "revoluționar". Nu e altă alegere, e o fatalitate. Așa ne învață și doctrina bolșevică, nu ?

      Ar trebui să explici în ce măsură sunt bandele de negri talibani incendiatori care îl aduc (inclusiv cu voturile lor) pe Biden-Împăiatul

      la putere, "conceptul nou", mai bun. Altfel toată tirada dumitale riscă să se dovedească un humanistoidism universaloid de bodegă. 

    Ps: o sa va dau un HINT:

    Urmatiti mereu istoricul ratelor de dobanda a unei valute principale (sau economii ) si veti intelege mai bine momentele de glorie si momente de minim. 

    Trantul ratelor de dobanda au vibrat mereu co trendul puterii unei economii! 

    Cant trendul tinde catre minim inseamna stare de criza economia, ideologice, etc forme de socuri (acestea se intampla si interciclic trendului cand urca si coboara rata principala in ciclul scurt de creditare dar si ca intensitate in trentul lung: ex 30 de ani de rate de dobanda ce tind spre minim sau 30 ani de rate de dobanda ce tind spre maxim). 

    Variatia ratei principale de dobanda a unei valute forte (sau imperiu) demonstreaza claru intarirea si uzura finala a imperiului respectiv pe axul timpului. 

    Sa nu uitam ca, China in ani "60 facea foamena, unde rutele lor de tranzactionare au fost decimare de Japonia si japonia de USA; unde final rutele comericale au fost dominate de USA partea cu China - Japonia si de UK - Franta - Olanda celelalte zone. 

    Dominarea acestor rute au asuprit economiile altor state, fortandule ciclic la alte idealuri tehnologice, economice, monetare - ca sa poata face iar parte din joc (China a stiut si inteles acest joc caci ea in trecut a mai fost Imperiu iar conducatorii natiei respective aveau inradacinat idologiile respective de cuceritori). 

    Un noi imperiu incepe sa creasca in acest moment in Africa; neputinta lor, saracia lor, dorinta de mai mult, vor face din ei, in viitor (100 de ani) o economie de temut; vor domina Europa prin migratie forta de munca, vor exporta cunostinte si tehnologii, vor evolua mult mai accelerat, vor face salturi culturale. 

    Asupritul de astazi este alesul de maine de catre jucul economie; este o relatie cauzala ce nu poate sa fie explicata; faptul ca exista rate accelerate re recuperari profituri si investitii atrace simultan alti investitori, alte decizii pro favorabile perpetuarii, alte mecanisme de dezvoltare si tot angrenazul pornit nu face decat sa adune incet si sigur o dobanda compusa expnentiala pe axul timpului in: cunostine, tehnologie, etc forme. 

    Este un mister ce se ascunde si in natura: unde in trecut cei mici acum au fost cei mairi de atunci (pasarile se trag din dinozauri); candacii de acum erau gandaci mari in trecut; iarba de acum era cu mutl mai mare in trecut; primatele de acum nici nu prea existau pe atunci, mamniferele de acum erau vietuitoare mici pe atunci. 

    Este un angrenaz continu de schimbare; unde si clima joaca un rol foarte importane in deplasarea oamenilor si evolutia lor pe glob! 

    Trendul ratelor de dobanda tind spre negativ -> inflatie in nominale circulate -> pierdere incredere in valute -> aduptare viitoare de alte forme de tranzactionare -> se iese in alt ciclu dar nu inainte de o forma urata monetara de inflatie, conflict, revolta, posibil razboi. 

    1. Alta varza, mult text ca sa ascunda incapacitatea de gandire.

    America a fost constant intr-o continua schimbare. Unele schimbari ne plac altele nu. la fel va fi si in viitor. De aici pina la a veni cu ulimatumuri gen "În 4 ani, nu o vom mai recunoaşte." e cale lunga.

    1. O schimbare impusă de o elită intelectuala, culturală, are alte caracteristici. Schimbarea prezenta este impusă forțat de o sectă teroristă, nu e o schimbare spontană, naturala?

      Uită-te la Revoluția franceză și o să vezi că are o importanță componenta culturală, intelectuala, nu regresivă. Actuala schimbare este prin definiție progresiva dpdv tehnic și tragic regresivă din punct de vedere uman, ceea ce indică un caracter sectar, religios al grupului dominant care a impus-o. E un fel de "Inchiziție" fascista, mai lipsesc tribunalele religioase și arestarea pe strada a oponenților și acuzarea lor de erezie, pentru că nu cred in masca și virus. 

    Ce stii despre dementa senila? Crezi ca la 77 o sa functionezi jumate cat Biden?

    Atrocitatile comise de colonisti sunt binecunoscute si pot explica într-o masura aversiunea fata the Columb

    In rest imi pare rau, m-ai pierdut...???? 

    Articolul este surpeficial. Lucrurile "prea de stanga" sunt la fel de periculoase ca cele "prea de dreapta". Capitalismul lasat de capul lui naste aceeasi monstri ca si socialismul exagerat. Cert este ca marile companii nu au morala, pentru ca dauneaza profitului, si atunci statul trebuie sa intervina ca sa corijeze imbalansurile. Pe de alta parte, o economie etatizata devine ineficienta in timp. Cheia, dupa mintea mea este ca statul sa lase companiile sa-si vada de business pana in momentul in care acestea incep sa se abereze (de ex. carteluri, practici anticoncurentiale, lipsa conduitei de "citizen-company, etc), iar atunci trebuie sa intervina. In mod normal, resursele si utilitatile trebuie sa fie ideal parteneriat public privat, ca sa lasi companiile sa investeasca dar sa le si supraveghezi, etc, etc. Nu cred in formula stanga sau dreapta; mersul lucrurilor ar trebui sa-l constituie capitalul si circulatia lui, dar corectiile trebuiesc facute de un stat puternic, interventionist. Deci dreapta sa fie grosul problemei iar statul sa-i dea palme cu masuri de stanga atunci cand dreapta se abereaza. Vazute lucrurile in felul acesta, articolul este departe de a fi realist; este doar un discurs de dreapta si nimic mai mult. Si daca opiniile erau simetric de stanga, la fel de ne-realist l-as fi catalogat.

    1. Dacă te uiți cu atenție, marile companii (IT, Wall Street, media) l-au susținut cu arme și bagaje pe Biden. De ce? Pentru că "noul comunism" pare să fie creionat altfel decât cel "vechi": statul va fi înlocuit cu corporația, iar corporația va deține mai tot urmând să "închirieze" diferitele servicii către cetățeni (pioni).

      Uită-te peste ideile lansate de ceva timp din laboratoarele Davos. Acolo se discută despre eliminarea proprietății private, conceptele de "sharing", de eliminarea "intimității" (privacy) și tracking total al fluxurilor (doar bani virtuali, mișcare, șamd). Obiectivul e controlul total al individului, menținerea lui într-o pășune bine delimitată. Iar în momentul în care individul nu respectă regulile sistemului, va păți ce pățesc acum cei care nu respectă "regulile comunității" Facebook sau Twitter: "they get canceled". 

      Mai rau ca in George Orwell, 1984!

    Si cand te gândesti că, de fapt, Columb nu a vrut decat să găsească o nouă rută comercială spre "Indii " pentru a aduce în Europa mirodenii care se vindeau mai scump ca aurul ! A facut 4 călătorii si n-a stiut că e un nou continent ( Amerigo Vespucci a constientizat- și de aici America !!)

    Care-i vina lui Columb? 

    Atunci se atinsese punctul critic pentru descoperiri! Nave bune( caravella),busola pentru orientare etc. E vinovat Elon Musk că va descoperi ceva în spațiu ?

    E vinovat Columb că avea o voință de fier, că era un bun cartograf, că si-a pus in pericol viata traversând Atlanticul?  

    1. pentru BLM astea-s detalii. si-s multe.

    coltormoarecoltormoarecoltormo arecoltormoarecoltormoarecolto rmoarecoltormoarecoltormoareco ltormoarecoltormoarecoltormoar ecoltormoarecoltormoarecoltorm oarecoltormoarecoltormoarecolt ormoarecoltormoarecoltormoarec oltormoarecoltormoarecoltormoa recoltormoarecoltormoarecoltor moarecoltormoarecoltormoarecol tormoarecoltormoarecoltormoare coltormoarecoltormoarecoltormo arecoltormoare

    Doamne, câta proasta înțelegere a Americii!

    Cum sa fie Biden socialist și senil?! Niciuna nici alta.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb