CORESPONDENŢĂ DIN TURCIA Băsescu: "România va avea, în 2014, o creştere economică de 3-4%"

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Politică / 6 februarie 2014

"Avem un Guvern stabil că nu-l mişcăm cu nimic mai încolo", a declarat Traian Băsescu.

"Avem un Guvern stabil că nu-l mişcăm cu nimic mai încolo", a declarat Traian Băsescu.

România va avea, în 2014, o creştere economică de 3-4%, mai bună decât prognozele făcute de Fondul Monetar Internaţional, a declarat, ieri, preşedintele Traian Băsescu, la întâlnirea cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Turcia.

"Aflându-mă la Ankara, sunt convins că nu am a vă spune prea multe noutăţi fiindcă sunteţi aproape de casă, dar, dacă vreţi o prognoză a mea pentru România, convingerea mea este că România are o situaţie macroeconomică aproape consolidată. Nu se ştie ce vremuri pot să vină, dar, aşa cum se vede evoluţia din Europa, cred că România poate face faţă perioadei următoare, care ar trebui să fie o perioadă de creştere economică. Am văzut şi prognozele FMI de anul acesta şi, la fel ca şi anul trecut, am fost mai optimist decât a fost Fondul. Şi în 2014 cred că vom avea o creştere economică mai bună decât cea evaluată de Fond, adică, după părerea mea, vom avea o creştere economică între 3 şi 4%, ceea ce ne va permite să ne continuăm consolidarea fiscală", a afirmat şeful statului.

Domnia sa a subliniat că este îmbucurător faptul că s-a reuşit reducerea deficitul bugetar, dar şi deficitul de cont curent.

Potrivit lui Traian Băsescu, de la minus 14% deficit de cont curent s-a ajuns la minus 1%: "Aceasta înseamnă că investiţiile făcute în ultimii cinci-şapte ani au început să devină foarte performante. Cred că exporturile din 2013 vor depăşi 50 de miliarde euro".

Băsescu a arătat că, potrivit statisticilor, în 2004, România exporta de aproximativ 20 de miliarde euro, iar, în prezent, de 50 de miliarde euro, ca urmare a investiţiilor care au fost realizate în această perioadă.

"Nu exportăm oriunde, exportăm pe una dintre cele mai exigente pieţe din lume, zona euro, din care circa 9 miliarde în Germania", a mai declarat Băsescu.

Domnia sa a adăugat că, în ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi, "mergem înainte mai uşor", precizând: "Toată lumea se uită la autostrăzi, dar nimeni nu vede că România de 20 de ani a băgat bani în reabilitarea drumurilor naţionale existente. Sunt 14.000 de km de drumuri naţionale care au fost reabilitate".

Şeful statului a subliniat că România are stabilitate economică, dar şi creştere economică, afirmând că îşi doreşte ca România să intre în spaţiul Schengen măcar cu aeroporturile: "Eu îmi propun în al zecelea an al mandatului meu, poate, să mai reuşesc un ultim lucru pentru România, dar trebuie să mă ajute puţin şi Parlamentul, să nu mai umble atâta la Codul penal sau dacă umblă să umble unde trebuie. Aş vrea să intrăm în Schengen măcar cu aeroporturile".

Preşedintele Traian Băsescu a început, ieri, o vizită de stat de două zile în Turcia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Romania va avea o crestere economica de 3-4% in 2014, DAR: 

    aceasta cresterea nu va ramane in Romania, ci: 

    VA EMIGRA ........... la popoarele din alte state ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb