Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă, cu ocazia Zilei Europei, că apartenenţa la marea familie europeană ne oferă beneficii enorme, care privesc libera circulaţie, faptul că românii pot lucra sau studia în orice alt stat membru fără să le fie impuse condiţii suplimentare faţă de cele pe care trebuie să le respecte cetăţenii statelor respective, informează news.ro.
"Mai mult, de la aderarea la UE, România a avut cea mai mare rată de creştere a PIB-ului pe cap de locuitor din regiune, a devenit o destinaţie tot mai atractivă pentru investitorii străini, iar veniturile românilor au crescut constant, în timp ce exporturile s-au triplat", notează Corina Creţu.
"9 Mai - o zi cu dublă semnificaţie pentru noi: Ziua Independenţei de stat a României şi Ziua Europei! În această zi, în anul 1877, Mihai Kogălniceanu rostea, în plenul Adunării Deputaţilor, Declaraţia de Independenţă a României, act care consfinţea înscrierea definitivă a ţării pe harta Europei. 73 de ani mai târziu, la Paris, ministrul francez al Afacerilor Externe, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile Europei. A fost primul pas către crearea a ceea ce azi numim Uniunea Europeană. Apartenenţa noastră la marea familie europeană ne oferă beneficii enorme, care privesc libera circulaţie, faptul că românii pot lucra sau studia în orice alt stat membru fără să le fie impuse condiţii suplimentare faţă de cele pe care trebuie să le respecte naţionalii statelor respective. Mai mult, dela aderarea la UE, România a avut cea mai mare rată de creştere a PIB-ului pe cap de locuitor din regiune, a devenit o destinaţie tot mai atractivă pentru investitorii străini, iar veniturile românilor au crescut constant, în timp ce exporturile s-au triplat", afirmă Corina Creţu într-o postare pe Facebook.
Ea subliniază că a fi stat membru UE nu se limitează la aceste aspecte, ci ni se deschid o serie de oportunităţi, cum sunt fondurile europene disponibile pentru investiţii strategice ale statului sau pentru sprijinirea iniţiativei private.
"Sumele sunt importante, dar cel puţin la fel de important este şi ce facem cu aceşti bani, cum anume îi folosim. Mai mult decât atât, putem beneficia din plin schimburile de experienţă între specialişti în diverse domenii, simpli lucrători, studenţi sau elevi. Toate acestea sunt rezultate ale politicilor comune şi dezvoltă cea mai fastă perioadă din istoria României! Pentru că Uniunea Europeană suntem fiecare dintre noi! Ea este suma tuturor dorinţelor, speranţelor, aspiraţiilor tuturor. Ca orice construcţie umană, nu e perfectă - dar cu toţii, împreună, putem să îmbunătăţim acest proiect zi de zi. La mulţi ani, România! La mulţi ani, Europa!", afirmă europarlamentarul în finalul mesajului.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Credinciosul în data de 09.05.2024, 15:21)
Domna corinda,cresterea pe consum,prin cresterea dat la peste 53% la un pib mare,dezechilibru balantei de plati imens,vorbim de zeci dd miliarde si multe alte lucruri bune,pensii speciale misorate,salarii la justitie amputate,bugetarii noi muritori de foame,muncesc 360 de dile pe an si sunt platiti cu salariu minim,profesorii nu mai fac meditatii,isi dau interesul doar in salile de clsa ,salariatii din primarii trudesc pt cetateni,pana si Nd s a molipsit de la ei!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.05.2024, 16:09)
In parallel cu cea mai mare daramare industriala , cel mai mare import din UE de marfuri , cea mai mare migratie dintr-o tara care nu este in razboi.
Deci .... un mare fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis ssssssssssssssssssss!!!!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.05.2024, 16:26)
Daca nu se regăsește în buzunarele românilor, în creșterea nivelului de trai nu are nicio importanță pentru noi.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.05.2024, 18:01)
As fi curios cum ar arata PIB-ul daca in loc de salarii speciale ar fi bagat banii in educatie, industrie, agricultura, etc.
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 09.05.2024, 21:15)
In agricultura au intrat zeci de miliarde de euro
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 09.05.2024, 21:16)
30% fata de subvențiile pentru Franta