CORINA MARTIN, FAPTR: "Noile norme nu au fost discutate cu operatorii din turism"

I.Ghe.
Miscellanea / 31 mai 2020

"Noile norme nu au fost discutate cu operatorii din turism"

Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România(FAPTR), a declarat, pentru dcnews.ro, că mai multe măsuri impuse de Guvern pentru redeschiderea activităţii turistice de la 1 iunie sunt inaplicabile.

"Noi nu am înţeles nimic despre rezervări, nu ni s-a comunicat nimic în acest sens. Pentru plajele unde există facilităţi organizate, adică plajele care sunt administrate de operatori de plajă, cu şezlonguri şi organizare, nu cunosc această prevedere, legată de necesitatea rezervărilor, ci doar aceea a păstrării distanţei între şezlonguri. Există, însă, şi o serie de reglementări inaplicabile pur şi simplu, pe care le luăm doar cu titlu de recomandare, pentru că ele nu pot fi aplicate. Spre exemplu, dacă la umbrela nr 3 este o familie care are copii şi copiii se joacă pe plajă cu copiii familiei de la umbrela 5, cine va sta să îi supravegheze, să vadă dacă acei copii interacţionează sau se apropie? De cât personal am avea nevoie pentru aşa ceva? Este absurd.

Aceeaşi problemă este şi la terase. Cum poţi face distanţare în bucătăria unui restaurant? Cum poţi face distanţare la toaletă? Trebuie să existe personal care să verifice cine intră, cine iese? Adică, dacă a intrat o persoană de la masa 3, atunci persoana de la masa 5 care vrea la toaletă nu mai poate intra? Sunt prevederi care, din punctul nostru de vedere, nu au fost făcute de oameni care înţeleg cum funcţionează această industrie şi noi solicităm clarificări.

Până atunci, dacă mă întrebaţi pe mine, eu cred că operatorii de pe plajă vor deschide cu măsurile pe care le consideră de bun simţ. Riscăm orice, dar din prima zi de pandemie am riscat şi la supermarket să ne întâlnim cu casiera şi nu am auzit de niciuna care să fi fost infectată, deşi a luat contact cu mii de clienţi. Riscul există în tot ce facem. E clar că trebuie să convieţuim cu acest COVID. Dacă se va trece la măsuri de control, vom discuta şi ne vom regrupa, tocmai pentru ca ei să ne dovedească cum se pot implementa aceste măsuri.", a explicat Corina Martin pentru DC NEWS.

"Legat de rezervare, este adevărat că poţi fi identificat mai uşor în cazul unei anchete epidemiologice. Dar se încalcă normele GDPR. Şi noi ne întrebăm de ieri, de când am citit prevederile, cum anume şi cine răspunde dacă se întâmplă asta. Trebuie aduse clarificări! Acum nu suntem mulţumiţi de modul în care au fost publicate normele, mai ales că propunerile noastre nu se regăsesc, pare alt film.

Pentru weekendul de Rusalii ştiu deja hoteluri care au deja 90 la sută grad de ocupare. Oamenii vor merge pe plajă, nu toate sunt organizate, dar nimeni nu te poate împiedica să pui prosopul sau rogojina. Vom vedea exact cum vor putea fi aplicate normele. Trebuie să continue dialogul, pentru că e clar că normele nu au fost impuse în baza dialogului avut cu noi. Credem că sunt suprareglementări, în loc să fie chestiuni simple pe care să le putem aplica în viaţa de zi cu zi. În transportul în comun ne verifică cineva dacă păstrăm distanţa? Nu! Senzaţia mea este că ministerele nu comunică între ele, nu există un dialog profesionist şi de aici vin aceste discrepanţe între tot felul de decizii care se iau, în ciuda consultărilor şi a materialelor pe care noi le-am tot pus pe masa Guvernului", a mai spus preşedintele FAPTR.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Operatorii din turism nu inteleg ca fac obiectul unui experiment totalitar in care, normal, ca regulile sunt greu, aproape imposibil de pus in practica, dar tocmai asta e testul, sa vada autoritatile cat rezista nervos la tampeniile pe care le-au introdus in lege.

    La acest articol trebuia pusa o poza cu plaja ingusta din Mamaia sau Neptun Olimp sa vedem cate scaune de plaja incap cu distantare de 2m intre fiecare doua persoane alaturate.. Vreau si eu sa vad.  

    Mohammad Murad a fost cel mai realist cand a spus: "Turismul va arde in flacari". Chiar asa este.. Cum sa faci turism in conditiile astea? In primul rand nu vin oamenii sa se supuna de buna voie unui astfel de experiment, pe banii lor, decat daca chiar au bani de aruncat pe fereastra.  

    Tre sa fii tampit sa te duci "sa te relaxezi" in unitati de cazare organizate ca niste puscarii.

    Hotelierii si proprietarii de terase vor intelege in curand ca activitatile lor sunt ne-esentiale pentru Guvern, lucru pe care l-a exprimat si Orban de vreo cateva ori.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb