Actualizare 18:10
Consiliul de Supraveghere al "Transelectrica" (TEL) a numit-o astăzi pe Georgeta-Corina Popescu în funcţia de preşedinte al Directoratului, începând cu data de 1 iunie, motivând că nu a intervenit acceptarea expresă a mandatului de membru al Directoratului de către Luca-Nicolae Iacobici, numit iniţial în acest post, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Tot astăzi, Cristian-Eugen Radu a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al companiei.
În raportul citat, TEL precizează: "Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice «Transelectrica» SA informează acţionarii şi investitorii că, în conformitate cu atribuţiile sale potrivit prevederilor statutare si legale, Consiliul de Supraveghere a decis în şedinţa din data de 31 mai 2017, prin Deciziile nr. 48/2017 şi nr. 51/2017, următoarele:
- alegerea în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Supraveghere a domnului Cristian-Eugen Radu;
- având în vedere încetarea la data de 31.05.2017 a calităţii de membru şi Preşedinte al Directoratului a domnului Ion-Toni Teau, raportat la faptul că până la data de 31 mai 2017 nu a intervenit acceptarea expresă a mandatului de membru al Directoratului de către domnul Luca-Nicolae Iacobici, pentru asigurarea continuităţii activităţii Companiei, numeşte începând cu data de 01 iunie 2017, în funcţia de Preşedinte al Directoratului, (denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer - «CEO» - al Societăţii) al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice «Transelectrica« SA, pe doamna Georgeta-Corina Popescu".
Corina Popescu a fost secretar de stat în Ministerul Energiei, în Cabinetul condus de Dacian Cioloş.
(S.A.)
------------
Actualizare 17:10 Noul CS al "Translectrica" nu-l mai numeşte pe Iacobici preşedinte al Directoratului
Consiliul de Supraveghere (CS) al "Translectrica" (TEL) a decis să nu îl mai numească pe Luca-Nicolae Iacobici în funcţie de preşedinte al Directoratului, potrivit unor surse din piaţă.
Contactat de Ziarul BURSA, Marius Iulian Carabulea, membru în CS al TEL, nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţia, precizând doar că "Transelectrica" va transmite un comunicat pe acest subiect.
Compania a anunţat marţi că Luca-Nicolae Iacobici va fi numit în locul lui Toni Teau de la 1 iunie.
Acţionarii transportatorului de energie au numit marţi şapte membri provizorii în Consiliul de Supraveghere, cu mandate de patru luni, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Noii membri sunt Ştefan Valeriu Ivan (funcţionar cu statut special în "Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională"), Marius Iulian Carabulea (secretar general în Ministerul Economiei), Iulius Dan Plaveti (fost director general al Tarom şi fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei), Bogdan Bobora (controller financiar la Heidelbergcement România), Beatrice Ambro (director general la firma de contabilitate Eficient Accounting), Cristian Eugen Radu (fost director de vânzări la Carpatica Asig) şi Corneliu Soroceanu (director executiv al Romenergo), potrivit raportului.
(A.A.)
-------------
Transportatorul de energie Transelectrica, controlat de stat, l-a numit pe Luca-Nicolae Iacobici în funcţia de membru provizoriu şi preşedinte al directoratului, începând cu 1 iunie, în locul lui Toni Teau, urmând să ocupe acest post până la 16 septembrie.
Mandatul este acordat pentru perioada rămasă din durata de valabilitate a mandatului predecesorului său, respectiv până la data de 16 septembrie.
"Numirea lui Luca-Nicolae Iacobici va deveni efectivă începând cu data semnării în faţa notarului public a declaraţiei de acceptare a mandatului de membru al directoratului companiei naţionale de transport al energiei electrice Transelectrica", arată compania.
Iacobici lucrează în Transelectrica din anul 2012, unde a deţinut funcţia de director al sucursalei de Transport Timişoara.
Transelectrica a realizat în primul trimestru al anului un profit net de 71,05 milioane lei, în scădere cu 28% faţă de perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care cheltuielile au urcat într-un ritm mai mare decât veniturile, potrivit News.ro.
Veniturile totale au crescut în perioada ianuarie-martie cu 49%, la 1,125 miliarde lei, de la 755,23 milioane lei, în primele trei luni ale anului trecut.
Transelectrica gestionează 81 de staţii electrice la nivelul ţării şi 8.834 km de linii electrice aeriene.
Compania administrează şi operează sistemul electric de transport şi este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcţionarea sistemului şi a pietei, asigurarea siguranţei Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN).
Transelectrica este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 58,69% din acţiuni.