Corlăţean: Comisia de politică externă va evalua situaţia de la Chişinău

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 8 aprilie 2009

Comisia pentru politică externă a Senatului va prezenta în cel mai scurt timp Biroului Permanent o evaluare a situaţiei din Republica Moldova "în perspectiva luării unei poziţii", a declarat, ieri, preşedintele comisiei, social-democratul Titus Corlăţean. Domnia sa a subliniat că, potrivit informaţiilor din mass-media, la Chişinău, pe frontiera estică a României şi a UE, se întâmplă "lucruri dramatice", care ar putea degenera, în contextul în care se vorbeşte deja de victime.

Titus Corlăţean a explicat: "Dorim să spunem foarte clar: din punct de vedere democratic, acuzele de fraudare a alegerilor pe care o serie de partide, organizaţii civice de la Chişinău le-au formulat trebuie să fie luate în considerare şi să fie clarificate de instituţiile abilitate ale statului moldovean. Din acest punct de vedere, este firesc ca România, fiind stat membru, să privească şi de la nivelul UE la modul în care sunt clarificate aceste acuze".

Titus Corlăţean a menţionat că acuzaţiile formulate în legătură fraudarea alegerilor se referă la turismul electoral, vizele multiple de reşedinţă acordate unor persoane care ar fi votat multiplu, la listele suplimentare de votanţi, reprezentând până la 35% dintre alegători.

Potrivit Agerpres, senatorul PSD a arătat că dreptul la exprimarea unei opinii şi dreptul de a protesta sunt garantate în orice legislaţie a unui stat democraticiar soluţiile care se vor lua la Chişinău trebuie să reflecte procedurile democratice.

Titus Corlăţean a susţinut că membrii comisiei vor face această evaluare în primul rând în contact cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada României la Chişinău, "pe informaţii de primă mână".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb