Cornelia Coman, ING Asigurări de Viaţă: Piaţa asigurărilor de viaţă ar putea creşte cu 6-7% în 2012

Viviani Mirică
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 februarie 2012

Cornelia Coman a declarat că nu se aşteaptă la modificări majore în nivelul vânzărilor noi de produse în 2012 faţă de anul precedent.

Cornelia Coman a declarat că nu se aşteaptă la modificări majore în nivelul vânzărilor noi de produse în 2012 faţă de anul precedent.

Piaţa asigurărilor de viaţă ar putea creşte cu 6-7% în acest an, pe fondul unei creşteri uşoare a economiei, ne-a declarat Cornelia Coman, directorul general al ING Asigurări de Viaţă.

Domnia sa a adăugat, totuşi, că nu se aşteaptă la modificări majore în nivelul vânzărilor noi de produse în 2012 faţă de anul precedent.

Cornelia Coman afirmă că, în acest an, evouţia economiei internaţionale ar putea să inducă anumite presiuni în economia locală, în condiţiile în care criza datoriilor suverane îşi caută încă o rezolvare. Pe plan intern, frământările sociale recente şi perioada electorală pe care o vom parcurge ar putea constitui momente mai tensionate, dacă vor genera derapaje eco-nomice.

"Cred însă că, datorită reformelor adoptate de Guvern în colaborare cu Fondul Monetar Internaţional, este puţin plauzibil ca acest lucru să se întâmple", adaugă directorul ING Asigurări de Viaţă, care crede că trendul uşor crescător al economiei, aşa cum se prognozează, transmite o doză de încredere atât investitorilor, mediului de afaceri cât şi consumatorilor.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor nu a publicat, încă, rezultatele pe 2011 pentru piaţa de profil, însă Cornelia Coman se aşteaptă la un avans de 5% faţă de 2010 pentru segmentul asigurărilor de viaţă.

În 2010, volumul de prime brute subscrise la nivel de piaţă a fost de 8,3 miliarde lei, din care 6,63 miliarde de lei a fost pe segmentul asigurărilor generale, iar 1,66 miliarde lei, pe cel al asigurărilor de viaţă.

În opinia şefei ING Asigurări de Viaţă, anul 2011 a fost marcat de un context economic dificil, care şi-a pus amprenta nu doar asupra pieţei asigurărilor de viaţă, ci şi asupra întregului mediu de afaceri din ţara noastră, care, pe fondul stagnării sau chiar reducerii veniturilor populaţiei, s-a confruntat cu restrângerea consumului.

"Dacă ne referim la piaţa de asigurări de viaţă, cele mai importante efecte s-au tradus prin tendinţa de scădere a veniturilor disponibile la clienţi, nevoia acestora de lichidităţi pe termen scurt, amânarea deciziei de cumpărare şi scăderea asigurărilor ataşate la credite. Cu toate acestea, intensificarea eforturilor de informare şi educare ale asiguratorilor, precum şi lansarea unor instrumente îmbunătăţite de consiliere financiară au avut un impact pozitiv asupra încrederii consumatorilor", completează reprezentanta companiei, adăugând că o dovadă în acest sens este creşterea înregistrată de piaţa asigurărilor de viaţă în primele nouă luni ale anului trecut, în timp ce valoarea primelor brute subscrise din asigurări generale a scăzut.

Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, volumul total al primelor brute subscrise în intervalul ianuarie-septembrie 2011 pentru asigurările generale a fost de aproape 4,8 miliarde lei, în scădere nominală cu 5,9% faţă de acelaşi interval din 2010.

Pe de altă parte, în aceeaşi perioadă din 2011, în sectorul asigurărilor de viaţă, societăţile de profil au subscris prime brute în valoare de aproape 1,3 miliarde de lei, ceea ce reprezintă o creştere nominală cu aproximativ 5,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

ING Asigurări de Viaţă mizează pe o creştere uşoară a volumului de prime brute subscrise în 2012

Directorul ING Asigurări de Viaţă precizează că a remarcat menţinerea interesului clienţilor pentru produsele care oferă protecţie şi economisire pe termen lung.

"Asigurările de tip tradiţional deţin o pondere de 65% în portofoliul companiei, în creştere cu 5 procente faţă de perioada similară din 2010. Mă aştept ca preferinţa pentru produse de asigurare cu garanţii să se menţină şi în 2012, dar, în acelaşi timp, pe termen mediu şi lung, estimez că şi segmentul asigurărilor < unit-linked > (n.r. cu componentă investiţională) va continua să se dezvolte, dat fiind că, indiferent de contextul economic, va exista întotdeauna un public ţintă bine definit, interesat atât de beneficiile < clasice > ale asigurării, cât şi de potenţialul unor investiţii".

Scădere cu 61% a profitului brut

Volumul primelor brute subscrise de ING Asigurări de Viaţă a fost de 554,4 milioane lei la finele lui 2011, în creştere cu 2% faţă de anul precedent, iar profitul brut estimat, de 17,8 milioane lei, comparativ cu 46,7 milioane lei în 2010.

Valoarea beneficiilor plătite clienţilor de ING în 2011 pentru evenimentele asigurate şi contractele ajunse la maturitate a fost de 63,2 milioane de lei, cu peste 18% mai mare faţă de anul precedent.

În 2012, reprezentanţii ING Asigurări de Viaţă se aşteaptă ca societatea să-şi consolideze poziţia de lider în piaţa de profil. Totodată, aceştia mizează pe o creştere uşoară a volumului de prime brute subscrise, faţă de 2011.

Introducerea unor deductibilităţi fiscale la încheierea asigurărilor de viaţă ar reprezenta un stimulent extrem de important pentru dezvoltarea industriei, cu efecte pozitive pentru întreaga economie, este de părere Cornelia Coman. "Facilităţile fiscale pot stimula apetitul românilor de a economisi, un lucru care, la rândul său, duce la creşterea bunăstării naţionale".

În opinia Corneliei Coman, dezvoltarea mai rapidă a pieţei asigurărilor de viaţă , ca o consecinţă a introducerii facilităţilor fiscale, ar contribui la dezvoltarea economiei prin intermediul unui volum mai mare de investiţii, prin impulsionarea economisirii pe termen lung şi printr-o dezvoltare mai rapidă a pieţelor financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb