Corneliu Dobriţoiu va fi audiat astăzi la DNA

F. A.
Anticorupţie / 16 aprilie 2013

Update 14:07:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac precizarea că au început urmărirea penală faţă de Corneliu Dobriţoiu, fost cadru al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), reţinând în sarcina acestuia "infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participaţiei improprii", conform unui comunicat de presă.

DNA a mai început urmărirea penală şi faţă de Pigui Traian, şef al Direcţiei domenii şi infrastructură din MApN (la data faptelor), în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de "abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, sub forma participaţiei improprii, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată".

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii DNA arată că există date şi indicii temeinice că, în calitate de şef al Direcţiei domenii şi infrastructură din MApN, Pigui Traian s-a implicat în atribuirea, în condiţii nelegale, a unor locuinţe de serviciu, (dintre care unele preluate de la RAPPS), pentru a fi cumpărate la preţ subvenţionat de către cadre militare cu funcţii de conducere din MApN (la data faptelor).

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, s-a stabilit că învinuitul Dobriţoiu Corneliu, a închiriat şi, ulterior, a cumpărat, în regim subvenţionat, o locuinţă de serviciu de la MApN, cu încălcarea prevederilor legale, făcând uz de declaraţii false.

Alături de Dobriţoiu Corneliu, alte zece persoane cu funcţii de conducere din MApN au achiziţionat, în condiţii nelegale, locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat.

Valoarea prejudiciului în dauna Ministerul Apărării Naţionale se estimează la suma de 1,2 milioane lei.

---

Update 12:13:

Corneliu Dobriţoiu a afirmat, astăzi, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că este victima unui dosar politic şi că dacă i se va propune funcţia de ministru al Apărării, nu va refuza, chiar dacă face obiectul unei anchete penale.

Domnia sa a declarat: "Probabil că sunt unele persoane care au interese directe să nu cumva să ajung la Ministerul Apărării şi din cauza asta trebuie deschis un dosar penal care poate fi soluţionat în 20 de ani".

---

Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării, va fi audiat astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), informează sursele de presă.

Fostul ministru al Apărării este cercetat penal pentru că şi-ar fi cumpărat, la un preţ subevaluat, locuinţa de serviciu primită de la MApN.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb