Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) nu a restricţionat nimănui accesul la dezbaterile publice organizate la sediul instituţiei, pentru că toate aspectele şi opiniile primite sunt importante, a afirmat, luni, într-o dezbatere publică, Corneliu Mănescu, director general adjunct în cadrul MCSI, transmite Agerpres.
"Niciodată nu a fost o persoană sau entitate în situaţia de a nu fi primită la dezbateri sau să facă, practic, cale întoarsă de unde a venit, chiar dacă înregistrarea s-a făcut cu cinci minute înainte de începutul dezbaterii. Până la urmă, sunt importante toate aspectele şi opiniile primite din partea tuturor actorilor din industrie (telecom, n.r.). Al doilea aspect este că, în cazul în care Departamentul de Relaţii Publice sau cu Presa s-a creat o impresie greşită, că s-a făcut o discriminare, prin formularea din invitaţie la dezbatere, vă dau cuvântul meu că lucrurile vor fi rezolvate. Până la urmă, putem sta aici zile întregi să discutăm pe temele de dezbateri publice. 80% dintre aspectele pe care le ridică primi trei vorbitori se regăsesc la următorii 30... O soluţie este să venim toţi cu mâncare de acasă şi să stăm aici să discutăm până la capăt. Tot ce s-a discutat la dezbatere va exista într-un document de informare ce va fi publicat pe site-ul ministerului", a menţionat Mănescu, ca replică la controversele legate de procedurile de desfăşurare a dezbaterii publice organizată, luni, la sediul MCSI.
Precizările oficialului MCSI au venit ca urmare a problemelor procedurale ridicate de către cei prezenţi la dezbatere, care reclamau faptul că la discuţii au fost invitate doar anumite asociaţii şi organizaţii din domeniu, informează aceaşi sursă.
Ministerul Comunicaţiilor organizează, luni, la sediul instituţiei, o dezbatere publică pe marginea proiectului Ordonanţei de Urgenţă pentru simplificarea procedurii de autorizare a executării lucrărilor de construcţii cu privire la infrastructura fizică necesară susţinerii reţelelor de comunicaţii electronice.
MCSI a publicat, spre consultare publică, la finele lunii septembrie, un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care propunea ca procedurile de autorizare a executării lucrărilor de construcţii la infrastructura fizică necesară susţinerii reţelelor de comunicaţii electronice să fie simplificate.
Documentul a putut fi consultat pe site-ul MCSI până pe data de 5 octombrie, la secţiunea "Proiecte acte normative".