Corneliu Vadim Tudor s-a dat la o parte de la preşedinţia PRM

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 14 martie 2005

PRM şi-a schimbat numele în Partidul Popular România Mare, iar Corneliu Vadim Tudor a renunţat la funcţia de preşedinte al partidului în favoarea lui Corneliu Ciontu.

Corneliu Vadim Tudor a aten-ţionat cu ocazia Consiliului Na-ţional al PPRM că va rămîne în continuare preşedintele onorific al partidului al cărui fondator este, însă nu se va mai ocupa de aspectele administrative ale acestuia. Obiectivul nu-mă-rul unu al PPRM este cîştigarea următoarelor alegeri parlamentare şi accederea la Partidul Popular European.

Corneliu Vadim Tudor şi-a argumentat retragerea de la şefia partidului, declarînd că are alte priorităţi în acest moment. Fos-tul preşedinte al partidului vrea să se ocupe de televiziunea pe care intenţionează să o lanseze, dar şi să dea examenele pentru teza de doctorat la care s-a pregătit. Corneliu Vadim Tudor a precizat că nu poate să nu se considere, înainte de toate, un scriitor.

Se pare însă că motivaţia lui Corneliu Vadim Tudor este alta. Potrivit unor colegi de-ai săi, parlamentari PRM, Corneliu Vadim Tudor a primit semnale puternice din Parlamentul European care l-au avertizat că PRM nu poate să se alinieze nici unei structuri europene pînă în momentul în care nu va scăpa de imaginea de partid extremist pe care şi-a creat-o. Corneliu Vadim Tudor reprezintă imaginea partidului de dreapta care s-a exprimat de-a lungul timpului extrem de dur la adresa Holocaustului sau a maghiarilor din Transilvania.

Mai mult decît atît, preşedintele Partidului Popular European s-a exprimat în termeni categorici în privinţa PRM, declarînd că acest partid nu îndeplineşte nici măcar o condiţie care să îl recomande familiei populare europene.

Preşedintele votat de Consiliul Naţional al PRM, Corneliu Ciontu, la sfîrşitul săptămînii trecute, consideră însă că schimbarea numelui partidului sau retragerea lui Corneliu Vadim Tudor nu reprezintă o în-cer-care de a intra în graţiile PPE. Domnia sa spune că PPRM a primit semnale clare de la parlamentarii populari europeni care i-au asigurat că o dată cu integrarea noastră în Uniunea Europeană, PPRM va intra şi el în Europa.

Corneliu Ciontu ne-a declarat că numai electoratul va decide dacă imaginea domniei sale la vîrful PPRM este mai europeană decît cea a lui Corneliu Vadim Tudor. De asemenea, preşedintele nou-lui PPRM nu crede că aceste schimbări vor modifica în vreun fel bazinul electoral al PRM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb