CORONAVIRUS Pierderi de 320 de miliarde de dolari pentru turismul global, în primele cinci luni ale anului

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 28 august 2020

Pierderi de 320 de miliarde de dolari pentru turismul global, în primele cinci luni ale anului

Devastată de pandemia de coronavirus, industria globală a turismului a suferit pierderi de 320 de miliarde de dolari din exporturi în primele cinci luni ale anului şi peste 120 de milioane de locuri de muncă în pericol, a declarat la începutul săptămânii şeful Naţiunilor Unite, potrivit Associated Press.

Antonio Guterres, secretarul general, a declarat într-o informare video că turismul este cel de-al treilea sector de export al economiei globale, după cel al combustibililor şi substanţelor chimice, iar în 2019 a reprezentat 7% din comerţul global.

"Angajează unul din 10 oameni la nivel global şi oferă mijloace de trai pentru alte sute de milioane", a spus domnia sa, conform sursei citate.

Pe lângă impulsionarea economiilor, "permite oamenilor să experimenteze unele dintre bogăţiile culturale şi naturale ale lumii şi îi apropie pe oameni unul de celălalt, subliniind umanitatea noastră comună", a mai adăugat Antonio Guterres.

Şeful U.N. a subliniat însă că în primele cinci luni ale anului 2020, din cauza pandemiei, sosirile turistice internaţionale au scăzut cu mai mult de jumătate, iar câştigurile s-au prăbuşit.

Guterres a declarat că acesta a fost un "şoc major" pentru ţările dezvoltate mai bogate, "dar pentru ţările în curs de dezvoltare, este o situaţie de urgenţă, în special pentru multe state mici insulare şi ţări africane".

Turismul pentru unele dintre aceste ţări reprezintă mai mult de 20% din PIB-ul lor, a explicat el.

Sandra Carvao, şefa Organizaţiei Mondiale a Turismului din S.U.A., a informaţiilor de piaţă şi a competitivităţii pieţei, a declarat că pierderile de 320 de miliarde de dolari din ianuarie şi până în mai au o valoare de trei ori mai mare decât cea pierdută în cursul anului 2009, în vârful ultimei crize financiare globale.

Şi potrivit informării politice, "veniturile din export din turism ar putea scădea cu 910 miliarde dolari la 1,2 trilioane de dolari în 2020" şi "ar putea reduce PIB-ul global cu 1,5% la 2,8%".

În plus, legat de locurile de muncă din turism care sunt expuse riscurilor, documentul de politici arată că locurile de muncă din sectoarele asociate, inclusiv serviciile alimentare, care susţin 144 de milioane de lucrători din întreaga lume sunt, de asemenea, în pericol.

Acesta a subliniat că întreprinderile mici, "sunt deosebit de vulnerabile".

Guterres a spus că turismul "este, de asemenea, un pilon cheie pentru conservarea patrimoniului natural şi cultural."

Conform briefingului, aproximativ 7% din turismul mondial se referă la animale sălbatice, "un segment care creşte cu 3% anual".

"Scăderea veniturilor a dus la creşterea braconajului şi a distrugerii habitatului şi în zonele protejate", a declarat secretarul general, "iar închiderea multor site-uri din Patrimoniul Mondial a lipsit comunităţile de mijloace de trai vitale".

Guterres a cerut reconstrucţia sectorului turismului într-un mod sigur pentru comunităţile gazdă, lucrătorii şi călătorii şi, de asemenea, "echitabil şi ecologic".

Menţionând că restricţiile de călătorie şi închiderea frontierelor se menţin, deşi unele au fost ridicate, Carvao a declarat că "recuperarea va depinde foarte mult de evoluţia pandemiei şi a situaţiei economice."

"Nicio ţară nu a scăpat de impactul COVID asupra turismului", a precizat domnia sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb