Coronavirusul nu va amâna Jocurile Olimpice de vară

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 2 martie 2020

Noul Stadion Naţional din Tokyo

Noul Stadion Naţional din Tokyo

Marile competiţii sportive nu pot fi oprite de nicio epidemie, acesta este concluzia forului conducător al Comitetului Internaţional Olimpic.

Miliardele de euro investite în organizarea unei ediţii a Jocurilor Olimpice nu pot fi abandonate pur şi simplu. Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a anunţat că forul internaţional este "total determinat" să organizeze Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, în ciuda propagării epidemiei de coronavirus în lume: "CIO este total determinat să organizeze Jocuri Olimpice de succes la Tokyo începând cu data de 24 iulie. Prioritatea momentului este de a ne asigura că procesul de calificare (pentru JO 2020) se desfăşoară, asigurându-ne în acelaşi timp de sănătatea sportivilor. Suntem în strânsă cooperare cu autorităţile nipone, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Comitetul olimpic chinez şi alte comitete olimpice naţionale". Un alt membru al CIO, canadianul Dick Pound, a indicat că CIO nu are în vedere amânarea sau anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020, atât timp cât OMS nu va cere acest lucru: "CIO şi organizatorii de la Tokyo nu vor anula sau nu vor amâna, sau nu vor face nimic împotriva organizării Jocurilor în absenţa unor reglementări foarte serioase şi precise din partea OMS sau a autorităţilor competente. Cu excepţia unei crize mondiale a cărei gravitate ar împiedica Jocurile să aibă loc sau ar determina autorităţile să interzică deplasările sau ceva de genul, noi vom merge înainte". Dick Pound, care a fost preşedintele Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), a afirmat că este conştient de incertitudinea care planează asupra organizării competiţiei din cauza coronavirusului şi "ar fi iresponsabil să mergem înainte fără să ne gândim că ceva s-ar putea în­tâmpla". Epidemia de coronavirus a condus deja la anularea sau amânarea a numeroase evenimente sportive în Japonia sau în lume.

Ediţia JO din această vară va fi ultima în care organizatorii vor mai depăşi plafonul de 10 miliarde de euro. Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 vor costa aproximativ 1350 miliarde de yeni (11,5 miliarde de euro), au anunţat organizatorii. Conducerea Comitetului Internaţional Olimpic a decis să pună stop cheltuielilor scăpate de sub control legate de organizare unor ediţii ale Jocurilor. Printre argumentele atribuiri ediţiilor de vară ale Jocurilor Olimpice din 2024 (Paris) şi 2028 (Los Angeles) a fost şi cel legat de folosirea unor elemente de infrastructură existente (stadion, săli, bazine...) astfel încât să fie diminuate cât mai mult cheltuielile. Comitetele de candidatură ale oraşelor Paris şi Los Angeles au anunţat că vor avea bugete mult mai mici decât ale ultimelor trei ediţii. Astfel, Franţa s-a angajat să cheltuiască 6,6 miliarde de euro pentru Paris 2024, iar administraţia americană 4,5 miliarde de euro pentru Los Angeles 2028. Cheltuielile pentru JO de la Londra ( 2012) şi Rio (2016) au depăşit câte 11 miliarde de euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb