Corupţia şi abuzurile persistă în Ucraina, în ciuda ameninţării războiului

A.F.
Internaţional / 30 mai 2023

Corupţia şi abuzurile persistă în Ucraina, în ciuda ameninţării războiului

Ucraina continuă să lupte nu doar cu ameninţarea războiului, ci şi cu corupţia răspândită şi abuzurile asupra cetăţenilor care persistă în ciuda eforturilor de a le combate, conform hungary.postsen.com, Înregistrări recente dezvăluie acte de violenţă şi forţă aplicate de către soldaţi şi oficiali ucraineni, subliniind existenţa unei reţele de corupţie la nivel înalt.

Înregistrările proaspete ale marşului forţat în Ucraina au apărut şi au arătat scene şocante în care unii oameni sunt loviţi pe stradă, iar alţii sunt trasi cu forţa departe, conform sursei.

Un videoclip filmat de o cameră de supraveghere din Cherkasy, situată în centrul Ucrainei, prezintă momentul în care soldaţi bătuţi îşi aplică lovituri în stomac şi în cap unui civil care opune rezistenţă. În altă înregistrare, surprinsă în Ivano-Frankivsk, vestul Ucrainei, se poate vedea cum soldaţii calcă în picioare un bărbat pe stradă în prezenţa poliţiei, prezintă hungary.postsen.com.

Corupţia în Ucraina nu se limitează doar la abuzuri fizice, ci ia şi forme financiare şi este cunoscut faptul că mobilizarea poate fi evitată în schimbul unor sume exorbitante de bani, iar ofiţerii înrolaţi au acumulat averi imense în timpul războiului, iar această situaţie a atras atenţia administraţiei americane, care a lansat o anchetă legată de ajutorul trimis în Ucraina, menţionează sursa.

"Investigaţia privind corupţia legată de ajutorul american trimis în Ucraina are drept scop tragererea la răspundere a guvernului condus de Joe Biden în faţa Congresului", a anunţat o sursă oficială.

Situaţia este cu atât mai alarmantă cu cât se ştie că oficialii ucraineni de rang înalt au fost acuzaţi în repetate rânduri de corupţie,iar în luna ianuarie, mai mulţi înalţi demnitari ucraineni au fost forţaţi să demisioneze după ce s-a descoperit că au achiziţionat echipamente pentru armată la preţuri supraevaluate, conform sursei.

Curtea Europeană de Conturi a atras atenţia asupra acestei situaţii alarmante şi a avertizat că zeci de miliarde de dolari dispar în fiecare an din cauza corupţiei şi este necesar un efort concertat şi hotărât atât din partea guvernului, cât şi din partea comunităţii internaţionale pentru a aduce schimbări reale şi pentru a restabili încrederea în instituţiile statului ucrainean, doar astfel Ucraina va putea depăşi aceste provocări şi va putea construi un viitor mai luminos pentru toţi cetăţenii săi, potrivit sursei.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. In toate tarile unde isi baga coada USA, infloreste coruptia si mizeria morala. De aici urmeaza si infractionalitatea si descompunerea autoritatii statului.

    Ucraina e cea mai corupta tara din Europa si probabil din intreaga Lume!

    si nu sunt rusofil cand scriu asta, sunt doar om cu mintea la cap 

    sa ne povesteasca democratii din USA cum e cu rotativa fondurilor donatii si fonduri Ucraina - FTX (si alti prieteni crypto) - Ucraina - un mic parandarat de fonduri catre conturile democratilor din SUA 

    Slava Ucr... nu! Slava smecheriilor financiare de nivel inalt la nivel mondial!  

    Sa nu descoperim apa si faptul ca roata se invarte. Da, Ucraina era o tara corupta si inainte de razboi. Revolutia Portocalie si Euromaidanul au fost (si) manifestarea unei dorinte a populatiei de a merge spre Vest, perceput ca mai putin corupt. Dar Ucraina mai are mult si pana sa ajunga ca in Vest si pana sa scape de coruptie (poate nu se va intampla niciodata).

    Asta nu inseamna ca e ok ca au sarit rusii pe ei. 

    1. rusii nu au sarit pe ei !

      rusii au sarit pe nazistii ucrainieni care discrimineaza minoritatile = rusa , romana si ungara  

    a descoperit occidentul apa calda, nu exista razboi care sa nu fi amplificat nivelul coruptiei, este si normal, pe timp de razboi e legea junglei, se face orice pentru supravietuire.

    1. scuze aiurea = ucraina era corupta si inainte de razboi

      tu crezi ca ucraina e corupta de 2 ani si inainte era sfanta si curgea lapte si miere ? 

      Bine ca e patria ta mama, Rusia, curata, un simbol al democratiei si al luptei anticoruptie!

    Inca un articol minunat, se vede si de unde e preluat!

    Si apoi daca mai zice cineva ca sunteti partinitori, va suparati si stergeti commentul! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb