Corupţie olimpică, arestări la Tokyo

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 18 august 2022

Corupţie olimpică, arestări la Tokyo

Marile competiţii sportive sunt victimele succesului de care se bucură. Blestemul corupţiei le însoţeşte la fiecare ediţie, fie că e vorba de campionate mondiale, fie de jocuri olimpice. După scandalurile legate de atribuirea campionatelor mondiale din Rusia şi Qatar şi a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci a venit rândul şi JO de la Tokyo să aibă parte de ceva "acţiune" extra-sportivă.

Procurorii japonezi l-au arestat pe Haruyuki Takahashi, fost membru al Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2021, sub suspiciunea de corupţie, informează ziarului Asahi Shimbun.

Takahashi este suspectat că a primit mită în valoare de sute de miliarde de yeni de la Aoki Holdings, o companie de prLt-B-porter şi sponsor al Jocurilor Olimpice. Agenţia de presă Kyodo a anunţat că procurorii l-au arestat şi pe Hironori Aoki, fostul preşedinte al companiei care îi poartă numele, precum şi pe alte două persoane, ale căror nume nu au fost făcute publice. Anchetatorii au percheziţionat locuinţa lui Haruyuki Takahashi, precum şi biroul agenţiei de publicitate Dentsu Group, unde a fost şef Takahashi.

Ediţia de la Tokyo a fost dată peste cap de pandemia de coronavirus. În 2020, după ce s-a decis amânarea cu un an a competiţiei, organizatorii japonezi şi Comitetul Internaţional Olimpic au anunţat că Jocurile nu vor mai fi încă o dată amânate, ci mai degrabă anulate, dacă pandemia de Covid-19 va împiedica organizarea în deplină siguranţă a competiţiei olimpice. Presiunea a devenit fantastică, pentru că se pierdeau miliarde de dolari. Organizatorii s-au confruntat cu o serie de probleme care au decurs din această amânare, inclusiv creşterea costurilor, siguranţa sportivilor şi asigurarea locaţiilor. Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au desfăşurat în perioada 23 iulie - 8 august 2021.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Doar atat? Pai asta este mult mai grav decat dopajul facut de Rusia si pe care il fac toate celelalte mari state. Deci, acum trebuie sa cerem excluderea Japoniei din jocurile olimpice pentru urmatorii 10 ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb