Cosette Chichirău propune excluderea Curţii Constituţionale din procesul de validare a candidaţilor la alegerile prezidenţiale

A.D.
Politică / 8 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Deputatul neafiliat Cosette Chichirău a depus astăzi, un proiect de lege la Parlament prin care solicita excluderea Curţii Constituţionale din procesul de validare a candidaţilor la alegerile prezidenţiale. Proiectul propune ca de validare să se ocupe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Biroul Electoral Central, informează Agerpres.

"Cazul Şoşoacă a şocat democraţia românească. Am văzut cum CCR a invalidat un candidat la Preşedinţia României pentru motive absolut subiective decise de o curte numită politic, decisă de 5 judecători din 9 care au fost puşi acolo de PSD şi UDMR care votează cu PSD. Ca să reparăm această hibă a democraţiei româneşti, depunem astăzi un proiect care modifică legea pentru alegerea preşedintelui României, astfel încât Curtea Constituţională să vegheze la integritatea alegerilor prin validarea finală a rezultatelor alegerilor şi nu prin validarea candidaţilor. Prin proiectul nostru noi mutăm atribuţiile de validare a candidaţilor la Înalta Curte. Practic, Biroul Electoral Central şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie participă la acest proces care este absolut normal, aşa se întâmplă la toate celelalte candidaturi, iar prin această procedură te poţi apăra, poţi depune documente, argumente, nu este un proces influenţat politic", a afirmat Cosette Chichirău la Palatul Parlamentului.

Ea a subliniat că reprezentanţii Platformei DREPT, la care este afiliată, îşi doresc ca alegerile sa fie corecte în România şi oricine îndeplineşte condiţiile legale să poată să candideze.

"Doamna Şoşoacă are probleme reale pentru că promovează doctrine antisemite, discriminatorii, antieuropene, dar dacă un asemenea candidat trebuie invalidat, trebuie invalidat conform legii", a declarat deputata.

Opinia Cititorului ( 5 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nu asta trebuie facut. Ci luata decizia CCR si folosita contra PSD.

    "despre o conduită sistematică, persistentă şi îndelungată, menită să afecteze fundamentele constituţionale ale statului român şi ale garanţiilor acesteia, respectiv apartenenţa României la structurile euroatlantice. Îndemnul la nerespectarea valorilor fundamentale ale Constituţiei reprezintă un atac frontal la ideile şi principiile democratice şi la ordinea constituţională" 

     

    Cate legi neconstitutionale a dat PSD? Cate atacuri la Basescu a dat PSD chiar subminand statul de drept, dupa cum a zis Curtea de la Venetia? Multe. Atunci trebuie contestat dreptul PSD de a propune un candidat la prezidentiale. 

    Apoi trebuie luat si UDMR si Kelemen Hunor si atacati cu aceeasi decizie. Cate proiecte de legi a propus UDMR pentru stabilirea formala a Tinutului Secuiesc? UDMR si Kelemen Hunor au spus repetat ca nu recunosc si nu accepta formula "STAT UNITAR" din Constitutie. Si ataca permanent ordinea constitutionala incerca sa schimbe organizarea de stat. Hunor si UDMR nu trebuie sa participe in alegerile pentru functii in stat pentru ca nu respecta ordinea constitutionala. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Un like ar da și Aristotel la așa comentariu

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      Cand a candidat Basescu, pentru ca acesta era un om util sistmului si Americii, autoritatile statului au ascuns abil faptul ca acesta colaborase activ cu Securitatea. In lipsa unei astfel de informatii (care exista undeva) CCR nu s-a sesizat... Dar e fix acelasi lucru.

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Hai sa fim realisti, nebuna trebuia oprita cumva.. A sarit rau de tot calul... s-a luat dusa de val si, probabil, are consilieri sau priteni de tip Lazarus care ii sufla vant in pene si nu-s in stare sa zica "bah, nene, las-o mai moale ca au ajuns sa nu te mai suporte nici suveranistii din aceasta tara"...

    Ca si Vadim, Shosho s-a inconjurat cu oameni slabi care ii tin trena.... 

    Bun... dincolo de asta, ce a facut CCR se numeste politie politica, adica fix ce facea Securitatea inainte de 89... Nu poti sa scoti din cursa candidatul care tine cu Rusia si nu tine cu NATO si UE...dintr-un motiv simplu, are dreptul sa sustina pe cine vrea... iar daca romanul nu se regaseste, nu va vota, e simplu.  

    Nu poti sa scoti in felul asta din cursa un candidat, nu e legal... Cand o scrie in Constitutie explicit ca democratia = UE = NATO, atunci da, e legal...

    CCR s-a facut din nou de ras dupa episoadele cu Basescu.  

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    trebuie exclusa de la orice judecare a drepturilor salariale mai ales a bujetarilor care,in invatamantul primar au ajuns in mana,nu pe incadrare la peste 1600 euro!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb