COSTIN LIANU, MECMA: Lumea viitorului va fi a energiilor regenerabile

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 iunie 2012

Lumea viitorului va fi a energiilor regenerabile

Lumea viitorului va fi a energiilor regenerabile, a declarat, ieri, directorul Direcţiei Dezvoltare Export din Ministerul Economiei, Costin Lianu, la un workshop româ-no-chinez pentru ştiinţă şi tehnologie. Domnia sa a precizat, citat de Agerpres: "Viitoarea economie mondială şi procesele de globalizare şi de dezvoltare sustenabilă dau un vector clar de creştere pentru sectorul energiilor regenerabile. Lumea viitorului va fi lumea energiilor regenerabile. Este o nouă paradigmă economică care se naşte sub ochii noştri. Acum poate nu înţelegem sensurile acestei paradigme, dar drum de întoarcere nu mai există. Aceasta este piaţa viitorului".

În opinia domniei sale, în Româ-nia există cel puţin trei tipuri de oportunităţi de afaceri pe care viitorul le va confirma şi anume inves-tiţiile în sectorul energiilor regenerabile, în inovare, dar şi în domeniul cooperării ştiinţifice şi tehnologice: "Una dintre oportunităţi se referă la investiţiile chineze în Româ-nia în sectorul energiilor regenerabile. China are linii de credit bine orientate către Europa de Est, dar este sarcina noastră să dezvoltăm proiecte pentru a atrage investiţiile spre România în acest sector, pentru că suntem în competiţie cu alte ţări din estul Europei".

Al doilea tip de oportunităţi la care s-a referit Costin Lianu este legat de afacerile de re-export, deoarece viitoarele coridoare logistice ale Europei vor trece şi prin România. În opinia domniei sale, este clar că procesarea şi reprocesarea unor produse în România, servind o piaţă de re-export din zona noastră, care are costuri logis-tice semnificativ mai mici decât concurenţa din zona Europei de Vest, împreună cu portul Constanţa ca poartă de intrare a mărfurilor, dar şi cu coridoare logistice care se vor dezvoltate de-a lungul Dunării, vor permite ca foarte multe firme din Asia să-şi localizeze baza de re-export în sectorul energiilor regenerabile.

De asemenea, cooperarea în domeniul produselor noi inovative în domeniul energiilor regenerabile între România şi China poate fi un succes, mai ales că orice firmă chineză care se stabileşte în România este considerată societate comercială autohtonă şi beneficiază de sistemele de instrumente de susţinere naţionale şi europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb