COTAR intenţionează să organizeze un miting faţă de pirateria din transporturile rutiere

Andreea Cuzub
Miscellanea / 5 decembrie 2017

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (Sursa foto: Facebook)

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (Sursa foto: Facebook)

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) îşi manifestă consternarea faţă de reacţiile unor lideri politici de dreapta şi ale altor susţinători UBER şi intenţionează să organizeze în Piaţa Victoriei din Bucureşti un miting de protest faţă de pirateria din transporturile rutiere, potrivit unui comunicat de presă al COTAR remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate se menţionează: "În data de 27.11.2017 am depus cerere de protest la Primăria Capitalei, pe data de 04.12.2017 am participat la comisia de avizare, aşteptăm protocolul semnat. S-au depus cereri de protest în toate marile oraşe din ţară, acolo unde activitatea ilegală de transport persoane a luat o mare amploare, prin intermediul acestor aplicaţii".

COTAR susţine: "În urma întâlnirii pe care am avut-o ieri cu Primarul General, Gabriela Firea, Primăria Capitalei a răspuns în modul cel mai firesc solicitărilor noastre care exprimă cerinţele tuturor asociaţiilor taximetriştilor licenţiaţi: eliminarea concurenţei neloiale, practicate prin sistemele de aplicaţii online ce oferă servicii ilegale de taximetrie. Din moment ce noi plătim taxele impuse prin lege şi respectăm toate cerinţele legilor în vigoare, nu putem înţelege de ce anumiţi lideri politici pot susţine că alţi "şoferi", pot circula fără autorizaţii, în afara legilor ţării şi fără niciun fel de constrângere, sub pretextul că duc România la un nou nivel de civilizaţie şi progres, prin introducerea pe piaţă a unor aplicaţii - şi ele ilegale, despre care deja s-a vorbit la nivel internaţional, începând din luna noiembrie, când s-a dat publicităţii informaţia că UBER a ascuns adevărul în legătură cu hackerii care au furat datele personale ale câtorva mii de clienţi, inclusiv accesul la conturile din bănci".

Primarul General ne-a garantat că vor fi luate toate măsurile legale, astfel încât legislaţia de specialitate în vigoare să fie respectată de toţi cei care practică activitatea de taximetrie, transport persoane în Capitală", a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

În comunicat se subliniază: "Regulamentul pe care l-am discutat cu Primarul General prevede următoarele: vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei, care nu se încadrează în prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, precum şi în cele ale HCGMB 78/2008 şi ale Codului Fiscal. De asemenea, operatorii de taxi vor fi obligaţi să aibă o ţinută civilizată, un limbaj adecvat, maşini curate şi care să garanteze siguranţa cetăţenilor".

De asemenea, COTAR susţine: "Le amintim reprezentanţilor firmei UBER şi susţinătorilor lor că protestele împotriva companiei nu s-au organizat doar în România, ci în toate ţările în care această companie face acelaşi lucru: încalcă legislaţia, nu plăteşte taxele şi impozitele conform legilor în vigoare, nu lucrează cu şoferii conform legislaţiei muncii, face concurenţă neloială, iar activitatea nu poate fi controlată sau sancţionată, deşi toate celelalte firme care respectă legea sunt şi controlate şi sancţionate. În continuare, discursul reprezentanţilor firmei UBER este acelaşi, pe linie de corporaţie: "acuzaţiile sunt nefondate, UBER este un serviciu sută la sută fiscalizat în România, plăteşte taxe în România pentru activităţile pe care le desfăşoară, şoferii noştri parteneri colaborează cu noi prin entităţi fiscale, iar utilizatorii primesc o factură fiscală după fiecare cursa".

În comunicat se precizează că o altă activitate de transport persoane neautorizată, dar şi nesancţionată de autorităţi printe multe altele, este cea practicată prin aplicatia "bla bla car" şi prin curse regulate ilegale, fără licenţă, însă afişate public pe site-ul autogari.ro, astfel încât autorităţile de control ar putea să le oprească şi să le sancţioneze, dar nu o fac, de mai mulţi ani, pentru că le lipseşte parghia legală, ceea ce solicităm de ani de zile şi nu se vrea. De ce? Pentru că în spatele acestor ilegalităţi sunt oameni politici care împreuna cu "La Familia" (acea familie care a adus în România firma UBER şi cu ajutorul căreia UBER nu este deranjată de Fisc), calcă în picioare orice lege din această ţară, pentru bunăstarea lor.

În comunicat se mai arată: "În acest context, cerem Primului Ministru, organelor de control abilitate să ne explice de ce nu aplică şi pentru ei toate prevederile legale pentru a împiedica activitatea ilegală a acestor firme care fac de fapt transport de persoane nelicentiat, venituri ilicite, fraudă fiscală, concurenţă neloială transportatorilor autorizaţi din România. Doar în ultimul an ne-a promis un Prim Ministru şi un Ministru al Transporturilor că vor rezolva problema respectării legii, dar încă nu s-a luat nicio măsură concretă, în afară de cea a Primarului General Gabriela Firea, similară cu cea a primarului Londrei, care sperăm să se aplice şi la Bucureşti".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb