COTAR va depune o plângere penală împotriva vicepreşedintelui ASF, Cristian Roşu

S.B.
Bănci-Asigurări / 23 februarie 2022

COTAR va depune o plângere penală împotriva vicepreşedintelui ASF, Cristian Roşu

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) anunţă, într-un comunicat remis astăzi redacţiei, că va depune o plângere penală împotriva vicepreşedintelui ASF, Cristian Roşu, pentru faptul că, in cadrul proiectului de hotarare a Guvernului privind plafonarea tarifelor RCA practicate de societăţile de asigurări a comunicat Ministerului Finanţelor o lista a tarifelor de referinţă care cuprinde tarife mai mari cu 36% faţă de cele publicate tot de ASF în data de 21.02.2022.

"A adus, astfel, beneficii multinaţionalelor din asigurări, în detrimentul celor 8 milioane de plătitori de poliţe RCA, încercând să inducă în eroare autorită"ile statului" spun cei de la COTAR.

"Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF, este direct responsabil de dezastrul din piaţa de asigurări din ultimii ani. A recunoscut oficial, pe 22 februarie 2022, în faţa Comisiei parlamentare, faptul că a comunicat Ministerului Finanţelor lista cu tarifele RCA, în vederea plafonării, dar cifrele transmise în acea listă nu erau cele de referinţă, ci a mai adăugat 36%. Practic, domnul vicepreşedinte ASF, a făcut multinaţionalelor din asigurari un cadou de 36% din preţ, cost care ar urma să fie suportat de şoferii români .Cadoul făcut de Cristian Roşu pieţei de asigurări este estimat în cuantum de peste 1 miliard de lei, doar în cele 6 luni în care s-ar aplica acea plafonare. Pentru că Parlamentul României ezită să ia vreo măsură faţă de domnul vicepreşedinte al ASF, atât în cazul falimentului City Insurance, cât şi în cel al listei de preţuri asumată de ASF, în vederea plafonării pentru 6 luni, COTAR a luat decizia de a formula o plangere penală împotriva domnului vicepreşedinte ASF", a declarat Vasile Ştefănescu, Preşedinte COTAR.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Am avut curiozitatea sa citesc comunicatul de presa din data de 18.02.2022 și Nicu Minciuna Marcu a transmis ca “să înainteze Ministerului de Finanțe o propunere de Hotărâre de Guvern referitoare la limitarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referință.”

    Doar ca tarifele transmise de către ASF către Ministerul Finanțelor au fost umflate cu 36% fata de tarifele de referinta asumate de mincinosul și penalul Nicu Marcu.

    In interesul cui au fost majorate acele tarife Nicule Mincinosule și Coruptule?  

    Ingamfatul analfabet pe numele lui Rosu Cristian este un incompetent responsabil. Atata vreme cat ASF este pe mana unor nulitati ca Rosu Cristian piata asigurarilor va intra in colaps.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb