Comisia de Clasificare a Carcaselor raportează faptul că, la mijlocul lunii iunie 2007, preţurile medii ale carcaselor de porc plătite fermierilor au fost aproape identice cu preţurile plătite la începutul aceleaşi luni. Raportul analizează situaţia în cea de-a 25-a săptămână a anului curent (perioada 18 - 24 iunie 2007).
Preţul carcaselor din categoria E rămâne cel mai ridicat, de 463,22 lei/100 kg. În prima parte a lunii, preţul aceleiaşi categorii era ceva mai mare, 464,00 lei pentru fiecare sută de kilograme. Procentul mediu de carne macră extras la această categorie de carcase a fost de 57,7%, dintr-un număr total de 13.547 carcase a fost înregistrată o greutate medie de 75,8 kg.
Carcasa din categoria U a fost cumpărată de la fermier cu un preţ mediu de 431,47 lei/100 kg, iar în săptămâna 18 - 24 iunie 2007 au fost sacrificate 5.040 porcine, cu o greutate medie per carcasă de 77 de kilograme. Procentul mediu de carne macră extrasă a fost de 52,4%.
A treia categorie în clasificarea carcaselor de porc (R), a înregistrat un preţ mediu plătit fermierului de 346,27 lei pentru o sută de kilograme. Randament bun a fost înregistrat şi la acest capitol în privinţa extragerii de carne macră din fiecare carcasă (care a avut o greutate medie de 76,0 kg), respectiv 42,5 procente.
Penultima categorie (O) în ordinea calităţii carcaselor de porc a înregistrat un preţ mediu plătit fermierului de 346,27 lei/100 kg. La acestă categorie au fost sacrificate 241 de animale în săptămâna menţionată. Şi mai puţine animale au fost sacrificate din ultima categorie valorică (P), respectiv 85 de capete. Greutatea medie a carcasei a fost de 84,9 kilograme, din care procentul mediu de carne macră extrasă a fost de 35,2%. Carnea de porc din categira P a fost cumpărată de la fermieri cu un preţ mediu de 296,41 lei pentru fiecare sută de kilograme.