Compania Cramele Recaş are o strategie de inves-tiţii pentru anul 2006 bazată pe extinderea bazei materiale cu tehnologie de ultimă oră, modernizarea cramei, replantarea unui lot tânăr de viţă de vie de calitate superioară precum şi modernizarea utilajelor de vinificare.
O investiţie majoră realizată de Cramele Recaş anul acesta a fost replantarea unui lot tânăr de viţă de vie pe o suprafaţă de 60 de hectare. Viţa de vie a fost importată din Austria şi Franţa. Lotul nou de cultură viticolă are un potenţial ridicat şi va fi folosit pentru creşterea calitativă a vinurilor produse de Cramele Recaş, această investiţie ridicându-se la suma de 1 milion de euro. Cramele Recaş adminis-trează în prezent o suprafaţă de 700 de hectare de vie, dintre care 650 sunt aflate în pro-prietatea sa.
O altă investiţie de amploare care se derulează în prezent este modernizarea cramei prin achiziţia a peste 100 de cisterne de inox şi a unei hale de fermentaţie noi dotată cu echipament de ultimă oră. Lotul de bariccuri a fost suplimentat cu 200 de recipiente de calitate super premium, investiţie care aproape dublează capacitatea Cramelor Recaş de vinuri premium - mărcile La Putere, Reserva, La Putere barrique. Mărirea lotului de barricuri super premium este o parte importantă din stra-tegia grupului pentru o creştere constantă a calităţii vinurilor. De asemenea vor fi achiziţionate dotări de ultimă generaţie pentru staţia de îmbuteliere şi retehnologizare a laboratorului cu sisteme computerizate de analiză. Valoarea totală a inves-tiţiei se va ridica la peste 1,2 milioane de euro. Compania a mai investit în propria firmă de distribuţie şi marketing - Cramele Recaş Grup, firmă care îşi va des-făşura activitatea în cele trei centre logistice din Recaş, Timişoara şi Bucureşti, acesta din urmă fiind cea mai recent inaugurată locaţie de distribuţie. Investiţia în acest caz se ridică la peste 1 milion de euro. De asemenea, în programul de investiţii a fost introdusă şi extinderea parcului auto la 20 de maşini, inclusiv autoturisme, autoutilitare şi camioane.
Cramele Recaş reprezintă cel mai mare complex de vinificaţie din Banat, dotat cu utilaje de ultimă generaţie şi cu un spaţiu de producţie şi depozitare de circa 7 milioane de litri de vin. Datorită deosebitelor condiţii climaterice din regiune şi nivelului tehnologic ridicat, Cramele Recaş este în primii 3 exportatori de vin din România, alături de Vinia Iaşi şi Cramele Halewood, acest fapt fiind o încununare a unei tradiţii atestate documentar de peste 600 de ani.