Creatorii Sputnik V pretind scuze după o remarcă ironică a EMA

A.B.
Internaţional / 9 martie 2021

Creatorii Sputnik V pretind scuze după o remarcă ironică a EMA

Rusia a denunţat vehement marţi declaraţiile unei responsabile a Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), care a comparat autorizarea de urgenţă a vaccinului Sputnik V de către unele ţări europene cu "ruleta rusească", relatează France Presse şi Reuters.

"Pretindem scuze publice din partea Christei Wirthumer-Hoche de la EMA pentru comentariile sale negative la adresa membrilor UE care au aprobat direct Sputnik V", a indicat Centru de cercetări de stat Gamaleia şi Fondul suveran rusesc (RDIF) pe contul lor oficial de pe Twitter.

"Astfel de comentarii sunt inadecvate şi aduc atingere credibilităţii EMA şi procesului său de evaluare", se menţionează în text, care denunţă "posibile interferenţe politice".

Duminică seara, şefa Consiliului de administraţie al EMA, Christa Wirthumer-Hoche a sfătuit ţările membre ale UE să nu autorizeze în regim de urgenţă vaccinul Sputnik V, invocând date insuficiente despre persoanele vaccinate.

"Este comparabil un pic cu ruleta rusească", a declarat ea, întrebată de canalul de televiziune austriac ORF.

"Pentru moment, nu avem date despre efectele secundare privind persoanele vaccinate", a subliniat ea, invitând ţările să aştepte aprobarea din partea autorităţii cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor din Europa.

Sputnik V a depăşit săptămâna trecută o etapă-cheie pentru distribuirea sa în Uniunea Europeană, cu începerea examinării sale de către EMA, agenţia cu sediul la Amsterdam. După acest anunţ, autorităţile ruse s-au declarat pregătite să furnizeze vaccinuri pentru 50 milioane de europeni începând din iunie.

Argumentând că vaccinul său este de acum validat în 46 de ţări, Fondul rusesc a reproşat din nou marţi EMA că "a tergiversat timp de luni de zile" procesul de validare a Sputnik V.

Nerăbdătoare în faţa unei validări considerate prea lentă, mai multe ţări din UE au recurs la vaccinuri încă neaprobate, ca de pildă Ungaria, care a început să administreze vaccinul rusesc populaţiei sale luna trecută.

Republica Cehă şi Slovacia au făcut de asemenea comenzi Rusiei.

Fondul suveran rus RDIF a semnat un acord cu holdingul elveţian Adienne Pharma&Biotech, cu sediul la Lugano, pentru a produce vaccinul Sputnik V împotriva COVID-19 în Italia, a anunţat Camera de comerţ italiano-rusă într-un comunicat, citat marţi de Reuters.

Această decizie deschide calea primei facilităţi pentru producţia Sputnik V în Europa, se menţionează în textul dat publicităţii luni, în care se menţionează că Italia ar urma să înceapă în iunie producţia de vaccin rusesc.

Anterior, compania italiană Adienne Srl, care face parte din holdingul Adienne Pharma & Biotech, cu sprijinul Camerei de Comerţ Italiano-Ruse, a prezentat o propunere de semnare a unui acord strategic pentru producţia locală a vaccinului rus Sputnik V, conform RIA Novosti.

Potrivit comunicatului, RDIF speră ca 10 milioane de doze de Sputnik V să poată fi produse în Italia până la sfârşitul anului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La EMA sunt niste specialisti mediocri corciti de politicieni de joasa speta . Media noastra prostanaca si manipulatorie evita sa ne spuna ca si AUSTRIA a intevenit special la PUTIN pentru a primi vaccinul rusesc SPUTNIK 5 (RUSII MAI AU SI ALTE VACCINURI),

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb