Credit Agricole, HSBC şi JPMorgan, amendate pentru manipularea Euribor

Ziarul BURSA #Internaţional / 8 decembrie 2016

Credit Agricole, HSBC şi JPMorgan, amendate pentru manipularea Euribor

Comisia Europeană a anunţat ieri că a decis să impună o amendă de 485 de milioane de euro băncilor Credit Agricole (Franţa), HSBC (Marea Britanie) şi JPMorgan (SUA) pentru că s-au înţeles între ele să manipuleze o serie de indicatori financiari de referinţă pentru euro, informează Reuters.

Cele trei bănci menţionate fac parte dintr-un grup de şapte bănci care, în perioada septembrie 2005 - mai 2008, s-au înţeles între ele să manipuleze dobânda Euribor, o rată de referinţă pentru operaţiunile interbancare, potrivit Agerpres.

Credit Agricole a fost amendată cu 114,7 milioane de euro, HSBC - cu 33,6 milioane de euro, iar JPMorgan Chase va trebui să plătească 337,2 milioane de euro. Anterior, în luna decembrie 2013, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland şi Societe Generale şi-au recunoscut vinovăţia în acest caz, în timp ce banca britanică Barclays a evitat plata unei amenzi pentru că a alertat Comisia despre existenţa unui cartel.

"Un sector financiar sănătos şi competitiv este esenţial pentru investiţii şi creştere. Băncile trebuie să respecte regulile în materie de concurenţă la fel ca orice altă companie care operează pe piaţa unică", a declarat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

Credit Agricole a anunţat că va face recurs la amenda aplicată de Comisia Europeană. "Credit Agricole este convinsă că nu a încălcat legislaţia în domeniul concurenţei. În consecinţă, va face recurs la decizia Comisiei", a informat banca într-un comunicat.

Până acum, peste zece bănci şi societăţi de brokeraj au primit amenzi consistente, atât în Europa cât şi în SUA, pentru că au manipulat ratele dobânzilor Libor şi Euribor. De asemenea, procurorii au pus sub acuzare mai multe persoane pentru fraudă în aceste dosare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb