Credit sindicalizat BERD de 300 de milioane de euro pentru "Complexul Turceni"

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 septembrie 2008

Credit sindicalizat BERD de 300 de milioane de euro pentru "Complexul Turceni"

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acceptat să aranjeze un împrumut sindicalizat de cel mult 300 milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea unităţilor 3 şi 6 ale Complexului Energetic Turceni, în urma întâlnirii consiliului director al BERD de ieri.

Potrivit NewsIn, împrumutul va fi folosit pentru creşterea gradului de disponibilitate, a eficienţei şi siguranţei în aprovizionarea cu energie de către una dintre cele mai importante centrale termice din România, prelungirea duratei de viaţă a unităţilor reabilitate cu cel puţin 15 ani, îmbunătăţirea condiţiilor de mediu ale CET în conformitate cu directivele de mediu ale Uniunii Europene şi implementarea unui sistem modern, automatizat de control, în concordanţă cu normele UCTE.

Complexul Energetic Turceni (CET) este cea mai mare centrală termică din Romania, generând aproximativ 10% din consumul intern de energie electrică al ţării, cu o capacitate instalată de 2.310 MW, precum şi două exploatări miniere deschise. Costul total al lucrărilor de reabilitare şi modernizare este de 500 milioane euro.

"Deşi centrala şi minele deţinute de CET îndeplinesc cerinţele legislatiei naţionale, analiza diagnostic a aspectelor de mediu şi sociale a identificat o serie de investiţii adiţionale şi îmbunătăţiri ale practicilor de management ale CET, care trebuie introduse pentru ca funcţionarea centralei termice să fie conformă cu practica internaţională", se mai precizează în anunţul băncii. BERD mai arată că, în cazul proiectului pentru Turceni, conceptul a fost aprobat, iar aplicaţia finală este în curs de aprobare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb