"Credit Suisse" elimină 2.000 de posturi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iulie 2011

Acţiunile "Credit Suisse" au pierdut un sfert din valoare anul acesta, capitalizarea de piaţă a băncii fiind de 34,62 miliarde franci.

Acţiunile "Credit Suisse" au pierdut un sfert din valoare anul acesta, capitalizarea de piaţă a băncii fiind de 34,62 miliarde franci.

Profitul băncii elveţiene a scăzut cu 52% în trimestrul al doilea

"Credit Suisse Group" AG, a doua bancă din Elveţia, va elimina circa 2.000 de locuri de muncă, măsură care urmează reducerii cu 52% a profitului instituţiei în trimestrul al doilea din acest an.

Cele mai multe disponibilizări vor fi făcute la divizia de investment banking. Din totalul mai sus amintit, aproximativ 500 de poziţii vor fi eliminate în Elveţia.

Profitul net al băncii a fost de 768 milioane de franci elveţieni (956 milioane de dolari) în perioada de raportare, în timp ce analiştii estimau 1,06 miliarde franci. Declinul câştigurilor a avut la bază rezultatele reduse din tranzacţii: profitul diviziei de investment bank a scăzut cu 71%, la 231 milioane de franci, de la 784 milioane de franci anul trecut.

Divizia de private banking, care administrează averile celor bogaţi, a raportat o scădere de 3,6% a profitului, la 843 milioane de franci. Pe segmentul de administrare a activelor, banca a consemnat un câştig de 202 milioane de franci, faţă de numai 22 de milioane de franci în trimestrul al doilea din 2010.

Directorul executiv al "Credit Suisse", Brady Dougan, reduce personalul cu aproape 4%, în încercarea de a realiza economii de un miliard de franci anual, începând din 2012. Disponibilizările vin după ce, anul trecut, banca a făcut angajări, urmărind să-şi majoreze cota de piaţă. De la finele lui 2009, "Credit Suisse" a angajat 3.100 de persoane, totalul salariaţilor băncii ajungând la 50.700 în 30 iunie.

"Pieţele au fost foarte provocatoare în trimestrul al doilea", a afirmat Dougan, adăugând că este foarte greu de estimat când se vor îmbunătăţi condiţiile.

În trimestrul al doilea, banca elveţiană a avut cheltuieli de restructurare de 142 milioane de franci. Conform previziunilor oficialilor băncii, totalul cheltuielilor aferente reorganizării va fi de 400 - 450 de milioane de franci.

Divizia de private banking din cadrul "Credit Suisse" va avea un nou director executiv de la 1 august: Hans-Ulrich Meister. Actualul director executiv, Walter Berchtold, va deveni preşedintele diviziei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb