CreditAmanet: 3 bune practici care transformă business-ul într-unul sustenabil

S.B.
Companii / 23 mai 2023

CreditAmanet: 3 bune practici care transformă business-ul într-unul sustenabil

Într-un studiu realizat recent de IBM Institute for Business Value (IBV), 51% dintre respondenţii selectaţi din 10 economii majore ale lumii au declarat că sustenabilitatea este mai importantă pentru ei astăzi decât era în urmă cu 12 luni.

Aceeaşi cercetare arată că, dacă în 2021 jumătate dintre cei chestionaţi erau dispuşi să plătească în plus pentru încurajarea unui brand sau produs sustenabil, anul trecut, 49% dintre ei făcuseră deja acest lucru, în ultimele 12 luni. Sustenabilitatea este astăzi mai importantă ca niciodată pentru mediul de afaceri şi în societate. Oamenii sunt tot mai preocupaţi ca business-urile să adopte o atitudine responsabilă faţă de comunitate şi mediu, în timp ce companiile primesc provocarea de a realiza un echilibru perfect între sustenabilitate şi profitabilitate.

"În momentul actual, dezvoltarea companiilor nu poate fi decât una sustenabilă, care să ţină cont de protejarea mediului şi a comunităţii. Aceste două valori sunt strâns legate între ele. Prezentul pune în faţa noastră importante provocări de mediu, care nu pot fi neglijate şi din acest motiv viitorul nu va fi altfel decât sustenabil", spune Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet, companie românească specializată în servicii de creditare pe termen scurt (de tip amanet), schimb valutar şi care administrează cea mai diversificată platformă de tranzacţionare pentru metale preţioase, electronice, bijuterii şi produse de lux.

Lider de piaţă cu experienţă de 15 ani, CreditAmanet s-a concentrat constant pe integrarea practicilor sustenabile, iar la finalul anului trecut şi-a anunţat intenţia de a investi 1 milion de euro în digitalizare, ca modalitate de protejare a mediului, de reducere a consumului (în special de hârtie) şi a risipei. Indiferent de profil, companiile sunt astăzi chemate să realizeze un parteneriat cu clienţii lor pentru un viitor sustenabil. Iată 3 bune practici care transformă business-ul într-unul ce protejează atât oamenii şi planeta, cât şi profitul:

Investiţii în digitalizare pentru prevenirea risipei de resurse

"Introducerea semnăturii electronice ne va ajuta să economisim în 2023 în jur de 1.200.000 coli de hârtie, ceea ce înseamnă 120 de copaci salvaţi"

Digitalizarea este tot mai mult considerată ca un instrument eficient pentru dezvoltare durabilă. Aceasta ajută considerabil la scăderea risipei de resurse, a emisiilor de carbon, precum şi la creşterea nivelului de confort al utilizatorilor. "CreditAmanet derulează procedura de introducere a semnăturii electronice în agenţiile sale din toată ţara. Clienţii vor folosi tablete şi astfel economisim o mare cantitate de hârtie", spune Cosmin Popovici. "În ultimii ani am făcut investiţii importante în tehnologie, fiind conştienţi că deciziile noastre au impact direct şi benefic asupra comunităţii şi mediului. Spre exemplu, se ştie că din lemnul unui copac se realizează aproximativ 10.000 de coli de hârtie. Introducerea semnăturii electronice ne va ajuta să economisim în 2023 în jur de 1.200.000 coli, ceea ce înseamnă 120 de copaci salvaţi. Prin scalarea sistemului de digitalizare, ne propunem ca în anul 2024 să salvăm cel puţin 500 de copaci. , explică CEO-ul CreditAmanet.

Încurajarea economiei circulare

Spre deosebire de modelul economic tradiţional (bazat pe schema "producem-folosim-consumăm-aruncăm"), economia circulară - mult încurajată la nivel mondial - prelungeşte ciclul de viaţă al produselor şi reduce la minimum deşeurile şi emisiile de gaze cu efect de seră. Buy Back este un program derulat de CreditAmanet la mai multe categorii de produse (electronice - telefoane, tablete, laptopuri - dar şi produse din gama de lux, precum genţi), care aduce o contribuţie majoră în sprijinirea economiei circulare. "Comercializăm electronice pre-owned de mai mult de 10 ani, dar în ultimii 2 sau 3 am observat un interes crescut al clienţilor noştri pentru acest tip de produse", explică CEO-ul companiei.

Încurajarea consumului responsabil

Încă de acum doi ani, în Parlamentul European se vorbea despre necesitatea consumului sustenabil şi a promovării unei "culturi a reutilizării", ca strategie de protejare a mediului. "La nivel de business sau individual, fiecare persoană şi companie pot contribui la încurajarea consumului responsabil. Alinierea la obiectivele ESG nu mai poate fi opţională sau pur teoretică. Acum este momentul să demonstrăm concret că ne pasă, iar acţiunile întreprinse de CreditAmanet în ultimii 2 ani se înscriu în această direcţie", mai spune Cosmin Popovici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb