Creditorii "Chrysler" au lansat o contraofertă pentru restructurarea datoriilor

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 aprilie 2009

Creditorii "Chrysler" au lansat o contraofertă pentru restructurarea datoriilor

"Fiat" ar putea vinde "CNH Global" şi "Iveco", potrivit analiştilor de la "Sanford C. Bernstein"

Creditorii "Chrysler" LLC, al treilea constructor auto din SUA, au lansat către autorităţile americane o contraofertă pentru restructurarea datoriei producătorului auto, informează cotidianul francez Les Echos. Grupul creditorilor, care include băncile "Citigroup", "Goldman Sachs", "JPMorgan Chase" şi "Morgan Stanley", nu a dat detalii privind oferta.

Însă, conform publicaţiei americane Wall Street Journal, creditorii au propus reducerea valorii totale a obligaţiunilor pe care le deţin, de 6,9 miliarde de dolari, la 4,5 miliarde de dolari, în schimbul unei participaţii minoritare (cel mult 40%) din grupul restructurat, care se va naşte din eventuala fuziune dintre "Chrysler" şi producătorul auto italian "Fiat" SpA.

La ora actuală, guvernul american le cere creditorilor "Chrysler" să renunţe la 6,9 miliarde de dolari din datoria existentă, în schimbul unei noi datorii, de un miliard de dolari. Propunerea nu prevede atribuirea de acţiuni "Chrysler" creditorilor grupului.

"Fiat" nu a făcut nicio declaraţie cu privire la propunerea creditorilor "Chrysler". Totuşi, contraoferta creditorilor ar putea fi o sursă de conflict între "Chrysler" şi "Fiat", care nu vrea să investească bani în parteneriatul cu societatea americană, ci doar tehnologie.

Pe de altă parte, analiştii de la "Sanford C. Bernstein" Ltd. sunt de părere că "Fiat" ar putea vinde divizia de echipamente agricole şi de construcţii "CNH Global" NV, în vederea finanţării parteneriatului cu "Chrysler". Oficialii "Fiat" au refuzat să facă vreun comentariu în acest sens. Vânzarea CNH ar putea genera până la opt miliarde de euro, potrivit "Bernstein". Analiştii acestei societăţi mai spun că "Fiat" ar putea să înstrăineze şi divizia producătorare de camioane - "Iveco" SpA, care ar putea valora până la cinci miliarde de euro. Specialiştii "Sanford C. Bernstein" consideră că vânzarea CNH şi "Iveco" este, în acest caz, singura sursă de finanţare.

Guvernul SUA, care a sprijinit financiar "Chrysler", a acordat producătorului auto un răgaz, până la finele lui aprilie, pentru finalizarea alianţei cu "Fiat" - o condiţie pentru acordarea unui nou ajutor de stat. În caz de eşec, "Chrysler" va trebui să ceară plasarea sub protecţia Legii falimentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb