Creditorii companiei Rulmentul SA se vor întâlni astăzi într-o adunare generală. Potrivit unor surse apropiate acestora, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, principalul creditor, va fi de acord cu propunerea lichidatorilor de dezmembrare şi de vânzare separată a unei parcele de pământ, precum şi a halei neterminate, pentru aceste două active fiind primite câteva oferte. De asemenea, creditorul principal va solicita ca activele mobile ale societăţii să fie scoase la licitaţie de tip olandez, cu preţ descrescător, dar nu va fi de acord cu coborârea preţului sub 2,5 milioane de euro.
Lichidatorii societăţii braşovene, Casa de Insolvenţă Transilvania Cluj-Napoca şi RVA Insolvency Specialists, au organizat peste 20 de licitaţii pentru vânzarea activelor companiei.
La ultimele licitaţii s-au scos la vânzare separat bunurile mobile şi cele imobile. Pentru pachetul de bunuri imobile, care cuprinde terenul de 44 de hectare şi construcţiile aferente, consorţiul de lichidatori, format din Casa de Insolvenţă Transilvania SPRL Cluj Napoca şi RVA Insolvency Specialists SPRL Bucureşti, a stabilit preţul de 30,3 milioane euro (fără TVA), iar pentru pachetul de bunuri mobile - scule, echipamente, preţul este de 4,7 milioane euro (fără TVA).
La licitaţia din luna aprilie, consorţiul de lichidatori a propus creditorilor dezmembrarea platformei şi vânzarea separată a bunurilor mobile şi imobile, separat de utilaje, însă ANAF a respins această metodă, acceptând doar vânzarea pe două pachete separate: bunuri mobile şi bunuri imobile.
Lichidatorii au anulat, pe 18 martie, licitaţia câştigată în decembrie 2008 de societatea Tâmpa Resort SRL, deoarece societatea nu a plătit suma de 35 de milioane de euro la care a fost adjudecată platforma Rulmentul. Tâmpa Resort SRL a câştigat licitaţia pe 18 decembrie 2008, în cadrul celei de-a 13-a licitaţii, fiind, de altfel, şi singurul ofertant şi a avut termen până pe 18 martie să plătească suma integral, însă nu a achitat nicio tranşă.
Între timp, lichidatorii au propus creditorilor să preia prin dare în plată o serie de active în contul datoriilor acumulate de Rulmentul către aceştia. Primăria municipiului Braşov şi-a manifestat intenţia ca după ce activele uzinei braşovene vor fi predate să le preia în administrare. Datoriile companiei Rulmentul către bugetul statului se ridică la aproximativ 80 de milioane de lei.
1. ati falimentat si acum vindeti
(mesaj trimis de ion în data de 05.08.2009, 15:27)
dece dracu nu ne dezmembrati si pe noi si sa ne vindeti. numai noi mai suntem ai nostri in romania