Creditorii "Rulmentul" sunt de acord cu dezmembrarea activelor companiei

Ovidiu VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 august 2009

Creditorii "Rulmentul" sunt de acord cu dezmembrarea activelor companiei

Creditorii companiei Rulmentul SA se vor întâlni astăzi într-o adunare generală. Potrivit unor surse apropiate acestora, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, principalul creditor, va fi de acord cu propunerea lichidatorilor de dezmembrare şi de vânzare separată a unei parcele de pământ, precum şi a halei neterminate, pentru aceste două active fiind primite câteva oferte. De asemenea, creditorul principal va solicita ca activele mobile ale societăţii să fie scoase la licitaţie de tip olandez, cu preţ descrescător, dar nu va fi de acord cu coborâ­rea preţului sub 2,5 milioane de euro.

Lichidatorii societăţii braşovene, Casa de Insolvenţă Transilvania Cluj-Napoca şi RVA Insolvency Specialists, au organizat peste 20 de licitaţii pentru vânzarea activelor companiei.

La ultimele licitaţii s-au scos la vânzare separat bunurile mobile şi cele imobile. Pentru pachetul de bunuri imobile, care cuprinde terenul de 44 de hectare şi construcţiile aferente, consorţiul de lichidatori, format din Casa de Insolvenţă Transilvania SPRL Cluj Napoca şi RVA Insolvency Specialists SPRL Bucureşti, a stabilit preţul de 30,3 milioane euro (fără TVA), iar pentru pachetul de bunuri mobile - scule, echipamente, preţul este de 4,7 milioane euro (fără TVA).

La licitaţia din luna aprilie, consorţiul de lichidatori a propus creditorilor dezmembrarea platformei şi vânzarea separată a bunurilor mobile şi imobile, separat de utilaje, însă ANAF a respins această metodă, acceptând doar vânzarea pe două pachete separate: bunuri mobile şi bunuri imobile.

Lichidatorii au anulat, pe 18 martie, licitaţia câştigată în decembrie 2008 de societatea Tâmpa Resort SRL, deoarece societatea nu a plătit suma de 35 de milioane de euro la care a fost adjudecată platforma Rulmentul. Tâmpa Resort SRL a câştigat licitaţia pe 18 decembrie 2008, în cadrul celei de-a 13-a licitaţii, fiind, de altfel, şi singurul ofertant şi a avut termen până pe 18 martie să plătească suma integral, însă nu a achitat nicio tranşă.

Între timp, lichidatorii au propus creditorilor să preia prin dare în plată o serie de active în contul datoriilor acumulate de Rulmentul către aceştia. Primăria municipiului Braşov şi-a manifestat intenţia ca după ce activele uzinei braşovene vor fi predate să le preia în administrare. Datoriile companiei Rulmentul către bugetul statului se ridică la aproximativ 80 de milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. dece dracu nu ne dezmembrati si pe noi si sa ne vindeti. numai noi mai suntem ai nostri in romania

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb