Creditorii vor discuta o nouă strategie de vânzare a activelor "Republica"

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 aprilie 2010

Creditorii uzinei "Republica" vor discuta pe 29 aprilie strategia de continuare a valorificării activelor fabricii din Bucureşti, după patru încercări eşuate ale lichidatorului firmei, RVA Insolvency Specialists, de vânzare a bunurilor imobiliare. Lichidatorul vrea să vândă în bloc un teren cu o suprafaţă de 258.469 metri pătraţi şi 133 de construcţii - clădiri industriale cu o suprafaţă ocupată la sol de circa 78.000 metri pătraţi, la un preţ minim de 48,5 milioane de euro, fără TVA. Terenul este evaluat la 39,8 milioane de euro.

"Am programat, pentru 29 aprilie, comitetul creditorilor pentru a discuta strategia privind continuarea procedurii de vânzare a activelor debitoarei "Republica". Am organizat până acum patru licitaţii, dar nu s-a prezentat niciun investitor şi încă una este programată pentru miercurea viitoare", a declarat directorul executiv al RVA Insolvency Specialists, Teodor Nicolae, citat de Mediafax.

"Republica" este în procedură de faliment de şase ani şi are datorii totale de 62 milioane de euro, din care 36 milioane de euro către Ministerul Finanţelor Publice.

La finele anului 2007, lichidatorul a vândut firmei indiene Maharashtra Seamless linia de fabricaţie a ţevilor petroliere a "Republica" pentru 21,5 milioane lei (6,21 milioane euro), care a fost transferată în India. Celelalte utilaje au fost vândute pe piaţa locală, din comercializarea tuturor mijlocelor de producţie fiind încasate 12,5 milioane de euro. Uzina "Republica" a fost vândută în 2003 unui consorţiu format din firmele Moody-Rom Trading România, Moody International Trading-SUA, OOO Temerso-Rusia şi ZAO Compania Temerso-Rusia, pentru suma de 1,9 milioane euro, însă investitorul nu şi-a îndeplinit angajamentele financiare, iar situaţia financiară a societăţii s-a degradat treptat, până la intrarea în faliment.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb