Cresc acţiunile băncilor şi ale companiilor auto din Europa

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 februarie 2008

Cresc acţiunile băncilor şi ale companiilor auto din Europa

Acţiunile societăţilor listate la bursele din Europa au urmat un curs ascendent ieri, cele mai importante evoluţii avându-le băncile şi producătorii auto, pe fondul optimismului privind dinamica pieţelor din regiune. Mai precis, inves­titorii cred că declinul consemnat până în prezent a fost prea abrupt.

Acţiunile "Credit Suisse Group", a doua bancă din Elveţia, au crescut cu 1,6%, la 55,9 franci. Qatarul a cumpărat acţiuni "Credit Suisse" şi plănuieşte să investească până la 15 miliarde de dolari în titluri ale băncilor din Europa şi SUA, în 2009, a anunţat premierul statului din Golf.

Titlurile "Barclays" Plc, a treia bancă din Marea Britanie, au urcat cu 6,7%, la 456 pence. Acţiunile "Lloyds TSB Group" Plc, cel mai mare furnizor britanic de credite fără garanţie, au crescut cu 5,5%, la 417,5 pence. Traderii au speculat că cele două bănci vor acorda dividende majorate. Purtătorii de cuvât ai celor două instituţii au refuzat să comenteze în acest sens.

Titlurile HBOS Plc, cel mai mare creditor ipotecar din Marea Britanie, au câştigat 3,7%, stabilind un curs de 631 pence. Acţiunile "Royal Bank of Scotland Group" Plc, a doua bancă britanică, au urcat cu 3%, la 361,25 pence.

Titlurile "Deutsche Postbank" AG, cel mai mare furnizor german de credite de consum - după numărul clienţilor, au urcat cu 6,1%, la 64,10 euro. Publicaţia locală Handelsblatt a anunţat că a doua bancă din Germania, "Commerzbank" AG, este alegerea guvernului pentru o posibilă fuziune cu "Deutsche Post­bank". Potrivit cotidianului, directorul executiv al "Commerzbank", Klaus-Peter Müller, şi succesorul său, Martin Blessing, au purtat discuţii cu Angela Merkel, cancelarul german, pe mar­ginea unei eventuale combinaţii cu "Deutsche Postbank".

Acţiunile "Commerzbank" au crescut cu 3,3%, la 20,07 euro.

Acţiunile "Daimler" AG, cel mai mare producător mondial de camioane, au urcat cu 3,2%, la 55,73 euro (cel mai ridicat curs din 16 ianuarie până în prezent). Analiştii "Goldman Sachs & Co." şi-au modificat în creştere estimarea pentru preţul acţiunilor: +4,8%, la 65 de euro.

Titlurile MAN AG, al treilea producător european de camioane, au crescut cu 3,3%, la 87,82 euro.

Indicele CAC 40 al Bursei din Paris a crescut cu 1,4%, la 4.839,53 puncte FTSE 100 al celei din Londra - cu 2%, la 5.903,90, DAX al pieţei din Frankfurt - cu 1,6%, la 6.942,71.

Bursele din Statele Unite au fost închise ieri, americanii sărbătorind Washing­ton"s Birthday.

Acţiunile băncilor australiene - în declin

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Asia au scăzut ieri, cele mai mari pierderi înregistrându-le băncile din Australia şi asiguratorii japonezi. Investitorii din regiune se tem că profiturile acestor societăţi vor fi afectate tot mai mult de pierderile din criza creditelor ipotecare suprime din SUA.

Titlurile "Australia & New Zealand Banking Group" Ltd., a treia bancă din Australia, au coborât cu 6,1%, la 22,46 dolari australieni (cel mai redus curs de după 6 septembrie 2005).

Acţiunile "Commonwealth Bank of Aus­tralia", cel mai mre creditor ipotecar din ţară, au pierdut 5,1%, înregistrând un preţ de 44 dolari australieni. Acţiunile "National Australia Bank" Ltd., cea mai mare bancă din ţară - după valoarea activelor, au scăzut cu 3,7%, la 29,51 dolari australieni.

Titlurile "HSBC Holdings" Plc, cea mai mare bancă din Europa - după valoarea de piaţă, au coborât cu 1,9% la Bursa din Hong Kong, ajungând la 112,60 dolari HK.

Acţiunile "Bank of East Asia" Ltd., a treia bancă din Hong Kong, au coborât cu 2,9%, la 40,45 dolari HK.

Titlurile "Aioi Insurance" Co., al patrulea asigurator non-viaţă din Japonia, au scăzut cu 6,8%, la 439 yeni (cel mai mic curs de după 22 ianuarie). Compania va înregistra o pierdere de peste 80 de miliarde de yeni (740 milioane de dolari) anul acesta din cauza invesţiilor care au legătură cu sectorul ipotecar subprime din SUA.

Acţiunile "Millea Holdings" Inc., cel mai mare asigurator nipon de accidente şi proprietăţi, au scăzut cu 5,5%, la 3.790 yeni.

Acţiunile "China Eastern Airlines" Corp., al treilea operator de transport aerian din China, au scăzut cu 3,4%, la 5,65 dolari HK. Acesta a fost primul declin din ultimele cinci zile de tranzacţionare. "Singapore Airlines" Ltd. nu ia în calcul revizuirea propunerii sale de achiziţie a unei participaţii la "China Eastern", a anunţat directorul executiv Chew Choon Seng.

Indicele Nikkei 225 al Bursei dinTokyo a crescut cu 0,1%, la 13.635,40, Hang Seng al pieţei din Hong Kong a scăzut cu 1,6%, la 23.759,25, iar S&P/ASX 200 al celei din Sydney - cu 0,9%, la 5.558,40.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb