CRESC TENSIUNILE PRIVIND SITUAŢIA DIN IRAN: Preţul petrolului se apropie de 65 de dolari barilul, la New York

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 martie 2007

Preţul petrolului a crescut şi ieri pe piaţa din New York, pentru a şaptea zi consecutiv, pe fondul temerilor legate de faptul că tensiunile cu Iranul vor escalada, iar exporturile de ţiţei din această ţară vor fi întrerupte. Amintim că iranienii au seches­trat, la finele săptămânii trecute, 15 marinari britanici, iar oficialii de la Londra promit că vor riposta.

Cotaţia petrolului brut cu livrare în luna mai a urcat cu 1,25 dolari sau 2% în jurul orei 10:50, la New York Mercantile Exchange, ajungând la 64,18 dolari/baril, după ce, anterior, urcase până la 64,90 dolari/baril. În ziua precedentă, cotaţia petrolului a câştigat 5 dolari în numai şapte minute, ajungând la 68,09 dolari/baril. Acesta a fost cel mai ridicat preţ înregis­trat în cursul unei sesiuni de tranzacţionare după data de 6 septembrie 2006.

La ICE Futures din Londra, petrolul Brent cu livrare în luna mai a fost tranzacţionat la 65,85 dolari/baril, în creştere cu 1,25 dolari sau 1,9% faţă de ziua anterioară. Marţi, preţul petrolului a crescut, pe piaţa din Londra, până la 69 dolari barilul.

În prima parte a zilei de ieri, cotaţiile petrolului au fost, pe pieţele externe, mai mari decât în cea de-a doua parte, un factor care a influenţat dinamica acestora fiind publicarea raportului oficial privind stocurile de benzină din SUA. Potrivit administraţiei de la Washing­ton, stocurile au scăzut cu 258.000 de barili, la 210,2 milioane de barili în săptămâna 19-23 martie. Piaţa a primit bine aceste date întrucât aştepta o scădere cu peste 2 milioane de barili.

În iulie 2006, preţul petrolului a atins nivelul maxim al tuturor timpurilor, 75,40 dolari/baril, pe fondul temerilor legate de escaladarea conflictului militar dintre Israel şi Liban.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb