Creştere cu 71% a interesului pentru afacerile de tip franciză în domeniul vânzării materialelor de construcţii

D.R.
Miscellanea / 26 iulie 2023

Creştere cu 71% a interesului pentru afacerile de tip franciză în domeniul vânzării materialelor de construcţii

Platforma Vindem Ieftin, unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul vânzării online a materialelor de construcţii şi primul care a lansat un model de business de tip franciză, odată cu lansarea Depozitului Virtual, remarcă o creştere a interesului românilor pentru afacerile de tip franciză în domeniul în care activează, informează un cominicat de presă, remis astăzi.

Dacă în primele şase luni ale anului 2022 aproximativ 250 persoane erau interesate de a deschide un business de tip franciză în domeniul vânzării materialelor de construcţii, în aceeaşi perioadă din 2023 Vindem-Ieftin a observat o creştere de peste 71% a numărului celor care doresc să deschidă o afacere de acest tip.

"Digitalizarea din ultimii ani a determinat mutarea activităţilor din mediul fizic în online, ceea ce a condus la o scădere a cheltuielilor. S-a dovedit că oamenii sunt mai eficienţi şi productivi atunci când lucrează remote, din confortul casei sau din orice alt loc doresc. De asemenea, există un interes crescut pentru afacerile ce presupun comerţul online, consultanţă sau alte servicii. Modelul propus de noi, este singura franciză din domeniul materialelor de construcţii care oferă şansa celor cu talent în vânzări de a-şi dezvolta o carieră antreprenorială, de a fi autonomi şi de a-şi genera venituri direct proporţionale cu nivelul de efort şi implicare, dar în siguranţă, pentru că investiţia este minimă. Modelul de business funcţionează cu succes de 9 ani şi fiecare Depozit Virtual devine profitabil încă din prima lună datorită tranzacţiilor pe care le efectuează", susţine Cosmin Răileanu, CEO Vindem-ieftin.ro.

Dacă pe parcursul anului 2022 compania a primit 496 de aplicaţii privind deschiderea unui Depozit Virtual, în primul semestru din 2023 numărul solicitărilor a ajuns la 350. Pentru a deschide un depozit clasic cu materiale este necesară o investiţie care se încadrează între 50.000 si 200.000 de euro. În schimb, modelul de franciză Depozit Virtual are un cost de activare de 1.190 euro şi exclude din start spaţiile, angajaţii, stocurile şi alte cheltuieli logistice.

În mod normal, industria materialelor de construcţii este asociată cu bărbaţi, dar, odată cu tranziţia către un model de business online, femeile reuşesc cu mare succes să ofere consultanţă la cel mai înalt nivel. Astfel, peste 64% dintre cei care au adoptat modelul de franciză Depozit Virtual sunt femei.

Modelul poate aduce venituri semnificative. În primele şase luni din 2023, cele 45 de Depozite Virtuale active au generat căştiguri facturate de către francizaţi de 778.800 de lei. Ţinând cont de faptul că din 1 iulie 2023 a crescut grila de comisionare pentru toate Depozitele Virtuale active la 45% şi dacă s-ar păstra aceleaşi adaosuri, câştigurile facturate ar fi de 1,06 milioane de lei.

"Chiar dacă, contextul actual ar putea sugera o reducere de costuri prin micşorarea grilei de comisionare pentru Depozitele Virtuale, am decis să regândim grila pentru a scala rapid acest concept unic în România, care demonstrează în fiecare zi că aduce valoare şi echilibru clienţilor, furnizorilor, dar şi un câştig remarcabil pentru cei mai buni vânzători din reţeaua noastră. Astfel, începând cu 1 iulie, fiecare Depozit Virtual activ primeşte o creştere de procent din adaos de la un maximum de 33% (din adaosul realizat) +1% (inscripţionare maşină) la 45%, respectiv 2%. Orice vânzător poate câştiga cel puţin dublu faţă de cel mai bun salariu al lui actual. Ne dorin să îi atragem în ecosistemul nostru pe cei mai buni vânzători din România, iar taxa de activare a unui Depozit Virtual va creşte începând cu 01.01.2024 la 2500 euro", spune Cosmin Răileanu, CEO Vindem-ieftin.ro.

Compania şi-a propus să extindă reţeaua de Depozite Virtuale la peste 200 de unităţi în următorii 2 ani, iar cei mai buni dintre parteneri să aibă posibilităţi de a depăşi venituri de 4.000 de euro/lunar. Cei care se alătură conceptului primesc know-how-ul companiei, traininguri şi suportul întregii echipe. Comparativ cu alte modele de afaceri, Depozitul Virtual nu prezintă niciun risc. Cu timpul, cei mai buni vânzători au posibilitatea de a deveni mentori pentru Depozitele Virtuale din Start Up şi de a primi un comision separat.

De asemenea, în primele şase luni ale anului 2023 s-au înregistrat cu 30% mai multe căutări de noi locuri de muncă comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi, simultan, a crescut şi apetitul pentru afacerile tip franciză, care a determinat deschiderea cu 30% a mai multor francize faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai multe francize au fost deschise în Bucureşti, Braşov, Craiova, Iaşi, Bacău, Constanţa şi Timişoara, iar cele mai căutate domenii sunt HoReCa (fast-food, cafenele), servicii de consultanţă sau magazine de proximitate. A deschide o afacere în franciză implică investiţii cuprinse între 15.000 şi 250.000 de euro. În plus, afacerea generează cheltuieli lunare precum chirie, utilităţi, marfă, angajaţi, echipamente, mentenanţă, etc. Succesul şi profitul nu sunt garantate, acestea fiind influenţate de oraşul în care este deschisă afacerea şi de dinamica pieţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb