Creştere de 13% pentru Temad Co, în primele 9 luni ale anului

E.D.
Companii #Construcţii / 22 octombrie 2014

Afacerile Temad Co, importator şi distribuitor de produse auxiliare pentru construcţii şi industrie, au înregistrat o creştere de 13% în primele 9 luni ale anului 2014, atingând 20,7 milioane de euro, arată un comunicat remis redacţiei.

Avansul a fost susţinut de proiectele de renovări şi de construcţiile noi, cu accent pe termoizolaţii prin producţia proprie de plasă din fibră de sticlă.

Cele mai mari creşteri, de peste 15%, au fost înregistrate în lunile februarie, martie şi septembrie. Rezultate bune au fost obţinute însă şi în perioada considerată un maxim sezonier - iulie, august şi septembrie. În primele nouă luni ale anului, Temad Co a distribuit 19 milioane de articole şi 6,3 milioane de mp de plasă din fibră de sticlă, direcţionate, în principal, către segmentul renovărilor şi construcţiilor noi.

"Investiţia în producţie ne-a sprijinit dezvoltarea în condiţiile unei pieţe nesigure, care îşi continuă declinul şi în 2014. Am mizat pe segmentul termoizolaţiilor, un sector foarte important care se va dezvolta şi în următoarea perioadă şi ne-am concentrat eforturile pe producţia şi vânzările de plasă de fibră de sticlă şi accesorii necesare sistemelor termoizolante, reuşind astfel să depăşim chiar estimările proprii privind cifra de afaceri", a declarat Florin Madar, Director General Temad Group.

Producţia fabricii s-a ridicat la 6.300.000 de mp de plasă din fibră de sticlă în primele 9 luni, lucrând la capacitate maximă pentru a onora cererea, care depăşeşte în prezent capacitatea de producţie. Creşterea înregistrată pe segmentul de producţie a fost de peste 2 ori faţă de 2013.

"Având în vedere evoluţia afacerilor Temad în primele 9 luni şi luând în considerare faptul că industria construcţiilor este puternic influenţată de condiţiile meteorologice, estimăm o creştere moderată în trimestrul patru şi o cifră de afaceri totală în creştere cu 10% pentru anul 2014 faţă de estimările de la începutul anului", a adăugat Florin Madar.

Fabrica de plasă de fibră de sticlă a fost construită în 2013 printr-o investiţie de peste 1 milion de euro şi are o capacitate de producţie anuală de aprox. 9 mil. mp, asigurând astfel necesarul pentru reabilitarea termică a peste 4.500 de blocuri cu 10 etaje. Fabrica este amplasată la Braşov şi are un număr de 50 de angajaţi.

Temad Co are 14 filiale cu depozite locale şi deţine un portofoliu de peste 3.000 de articole, cuprinzând în total 27 de mărci internaţionale şi proprii. Produsele distribuite de Temad sunt prezente în toate reţelele moderne de tip DIY, în peste 80% din celelalte reţele, supermarketuri, hipermaketuri, discounteri, în peste 4.000 de magazine tradiţionale şi în peste 1.000 de fabrici, şantiere, ateliere sau service-uri auto.

Grupul Temad este o afacere de familie deţinută de către Florin Madar şi Anca Madar, cu sediul central în Braşov, unde se desfăşoară şi activitatea de producţie. Temad Co a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de afaceri de 25 milioane de euro şi un număr de 220 de angajaţi. La nivel de grup, Temad are 270 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb