Creştere de 50% pe piaţa accesoriilor de telefoane mobile

Nataşa Negru
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 1 iulie 2008

Creştere de 50% pe piaţa accesoriilor de telefoane mobile

Piaţa accesoriilor de telefoane mobile va cunoaşte o creştere de 50% faţă de anul trecut, informează un comunicat de presă compania.

Potrivit reprezentanţilor Germanos, cel mai mare lanţ de retail IT&C din România, motorul acestei creşteri este sistemul hands-free bluetooth, din raţiuni ce au ţinut, începând cu anul trecut, de noile reglementări ale Codului Rutier.

Reprezentanţii Germanos estimează că piaţa accesoriilor de telefoane mobile creşte mai repede decât cea a terminalelor mobile. Anul 2007 a adus o creştere de 70%, comparativ cu 2006, faţă de o creştere de 10% pe segmentul telefoanelor mobile.

Conform unui studiu realizat de companie în marile oraşe ale ţării, şoferii din Piteşti, Constanţa, Cluj-Napoca şi Craiova sunt cei mai dis-ciplinaţi în trafic, în aceste oraşe rata utilizării sistemelor hands-free fiind semnificativ mai mare, comparativ cu media.

"Cu o valoare estimată la 8-10 milioane de euro, piaţa locală a accesoriilor de telefoane mobile va înregistra o dinamică spectaculoasă şi în 2008. Creşterea va fi înregistrată în principal pe segmentele accesoriilor fashion şi high-tech. Pas cu pas, sistemele hands-free bluetooth vor înlocui sistemele clasice hands-free cu fir, iar transferul de date nu mai este realizat prin cablu, ci prin tehnologia bluetooth încorporată, care permite comunicarea wireless între dis-pozitive pe o rază de până la 100 de metri", a declarat Alexandru Munteanu, Commercial Manager Mobile Telephony, Germanos România.

În România, Germanos, parte a grupului Cosmote, este prezent din anul 1996, având peste 225 de magazine, în peste 100 de oraşe.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb