Crestere semnificativa a serviciilor de roaming bilateral Romania - Republica Moldova in 2023

R.S.
Miscellanea / 8 iulie

Crestere semnificativa a serviciilor de roaming bilateral Romania - Republica Moldova in 2023

ANCOM şi ANRCETI au publicat astăzi Raportul comun privind roamingul bilateral între România şi Republica Moldova în 2023. După creşterile spectaculoase din 2022 (primul an de aplicare a Acordului de roaming între cele două state), traficul de internet în roaming a continuat să înregistreze creşteri masive şi în 2023, pe fondul reducerii preţului mediu plătit de utilizatori pentru acest serviciu, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, raportul integral privind evoluţia serviciilor de roaming între România şi Moldova în anul 2023 este disponibil aici şi aici.

1% din utilizatorii de comunicaţii mobile din România şi, respectiv, 10% din cei din Republica Moldova au efectuat în total 6 milioane de zile de roaming în statul vecin în 2023. Profilul mediu de consum a continuat să înregistreze creşteri semnificative, evidenţiate în tabelul următor.

Traficul mediu zilnic de internet în roaming în România al utilizatorilor din Republica Moldova s-a dublat în 2023, ajungând la aproape de 3 ori mai mult faţă de traficul de internet în roaming în Republica Moldova al utilizatorilor din România, care au plătit în medie aproape 1 euro pentru fiecare 45 MB consumaţi zilnic.

Dezvoltarea serviciilor de roaming bilateral în 2023 a fost alimentată din trei surse: creşterea cu 5% a numărului de utilizatori în roaming (dată de creşterea cu o treime a numărului de clienţi din România în roaming în Republica Moldova), creşterea cu 33% a duratei roamingului, precum şi creşterea intensităţii consumului de servicii în roaming (creşterea cu 32% a consumului de internet mediu zilnic pe cartelă românească în roaming în Republica Moldova, respectiv dublarea consumului în flux invers).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb