Creşterea economică a SUA - estimată la circa 30%, în trimestrul al treilea

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 septembrie 2020

Economia Statelor Unite, cea mai mare a lumii, ar urma să înregistreze o creştere trimestrială a PIB de 29,6% în trimestrul al treilea 2020, conform celei mai recente rate anualizate calculate pe baza datelor ajustate pentru sezonalitate de Federal Reserve Bank of Atlanta în cadrul modelului GDPNow. 

Estimarea evidenţiază o relansare robustă după declinul anualizat de 31,7% al PIB din trimestrul al doilea din acest an cauzat de lockdown-ul economic şi social aplicat pentru protejarea populaţiei.

Prognoza privind creşterea PIB reprezintă o îmbunătăţire modestă a avansului PIB estimat pentru T3 2020 la 1 septembrie: atunci prognoza arăta un plus probabil al PIB în T3 2020 de 28,5%.

"Suntem într-o revenire în V care se susţine singură. Cererea ridicată, producţia în creştere în sectorul manufacturier alături de o scădere a stocurilor ne vor da un impuls de creştere extraordinar în a doua parte a anului şi cred că trimestrul al treilea va fi cu o creştere (anualizată) de cel puţin 20%. Modelul GDPNow al Atlanta Fed este aproape de 30%, (dar) cred că 20% este un număr bun, cred că întreaga jumătate a doua (a lui 2020) şi anul viitor (vor avea cifre bune), cu condiţia ca politicile economice să rămână pro-creştere", a spus recent Larry Kudlow, consilierul economic principal de la Casa Albă, într-o conferinţă de presă.

Kudlow a mai spus că este de neexplicat de ce Democraţii cer, în cadrul negocierilor pe noul pachet de stimulare fiscală, o majorare totală a taxelor de 4 trilioane de dolari după o contracţie atât de puternică a economiei în prima jumătate a anului.

Economia SUA a scăzut cu 4,6% în S1 2020 vs. S1 2019.

"O vastă majoritate a economiştilor ştiu că nu creşti taxele (acum), cu orice valoare, mai ales cu o asemenea valoare, 4 trilioane. Cred că este un obstacol. Dar numerele sunt bune, cred că există mult optimism", a spus Kudlow.

Climatul din piaţa forţei de muncă din Statele Unite s-a ameliorat pentru a patra lună consecutiv în august: prima economie a lumii a generat 1,37 milioane noi locuri de muncă, rata şomajului scăzând la 8,4% de la 10,2%. Circa jumătate din toţi şomerii creaţi de criza Covid în Statele Unite şi-au regăsit de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb