Creşteri importante de preţuri la Bursa cerealelor din SUA

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 iulie 2013

Creşteri importante de preţuri la Bursa cerealelor din SUA

Preţul futures al porumbului a înregistrat ieri, pe piaţa americană, cel mai important avans din ultima săptămână, pe fondul deteriorării condiţiilor culturilor în SUA, din cauza secetei. În plus, recoltele de profil ajung la maturitate într-un ritm mai lent decât media.

Cotaţia porumbului cu livare în decembrie a urcat cu 2,1% la ora 10.06, la Chicago Board of Trade, ajungând la 5,1425 dolari/buşel (un buşel de porumb = 25,4 kilograme). Anterior, avansul a fost de 2,8%, cel mai important din 9 iulie până în prezent. Avansul vine după un declin de 4,5% înregistrat în cele două sesiuni bursiere anterioare, pe fondul semnelor de creştere a stocurilor globale de profil. De la începutul anului, preţul porumbului a scăzut cu 26%, în condiţiile în care fermierii americani au plantat o arie record cu porumb, estimată la 13,95 miliarde buşeli de Departamentul Agriculturii din SUA (USDA).

La data de 14 iulie, o proporţie de 66% din recolta de porumb din principalele zone cultivate ale SUA era considerată "bună" sau "excelentă", comparativ cu 68% în săptămâna precedentă, conform USDA.

Analiştii sunt de părere că evoluţia culturilor de porumb şi soia din SUA "este în urmă", existând riscul ca producţia din domeniu să scadă, dacă vor continua condiţiile de secetă.

Preţul boabelor de soia cu livrare în noiembrie a urcat cu 1,7% ieri, la ora 10.08, pe piaţa din Chicago, ajungând la 12,8475 dolari/buşel (un buşel de soia = 27,2 kg).

USDA arată că o proporţie de 65% din recolta de profil din SUA a primit ratinguri de top în perioada 8-14 iulie, comparativ cu 67% în săptămâna anterioară.

Tot ieri, preţul grâului cu livrare în septembrie a crescut cu 1,3% la ora 10.07, la Bursa din Chicago, atingând 6,785 dolari buşelul (un buşel de grâu = 27,22 kilograme). În cazul acestei culturi, proporţia care a primit calificativ de top este de 70%, faţă de 72% în săptămâna anterioară.

La NYSE Liffe din Paris, preţul grâului pentru morărit cu livrare în noiembrie a crescut cu 0,8%, la 195,50 euro (256,57 dolari) tona.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa creasca pretul pentru ca noi MUNCIM si INVESTIM BANII sa plateasca cine nu munceste si joaca table in fata blocului la umbra.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb