Europarlamentarul Corina Creţu susţine că, deşi peste 2 miliarde de euro au fost puse la dispoziţia a şase judeţe din România prin Fondul pentru o Tranziţie Justă, după un an nu se ştie în ce măsură ţara noastră a folosit aceste fonduri nerambursabile şi nici care sunt proiectele depuse, relatează agerpres.ro.
"În întreaga Europă sunt necesare investiţii pentru trecerea la utilizarea resurselor energetice mai puţin poluante, iar politica de coeziune poate contribui la o tranziţie lină către o economie modernă, durabilă şi de succes, care nu lasă pe nimeni în urmă. În tot acest timp am obţinut susţinerea Parlamentului European pentru propunerea mea - Fondul pentru o Tranziţie Justă. Acesta va fi un instrument-cheie pentru sprijinirea teritoriilor celor mai afectate de tranziţia către neutralitatea climatică, oferindu-le un sprijin adaptat. În România au fost selectate 6 judeţe pentru acest program, în exerciţiul financiar 2021-2027: Gorj, Hunedoara, Dolj, Prahova, Galaţi şi Mureş. Este vorba de peste 2 miliarde de euro care au fost puse la dispoziţia acestor judeţe încă din anul 2022, dar nu cunoaştem, din păcate, nici proiectele prevăzute şi nici în ce măsură România a folosit aceste fonduri nerambursabile destinate îmbunătăţirii vieţii oamenilor din judeţele menţionate", a arătat Corina Creţu, pe Facebook.
Parlamentarul european a arătat că se împlinesc 5 ani de la conferinţa "Regiunile carbonifere din România în tranziţia energetică" ,organizată la Petroşani, la care a participat în calitate de comisar european pentru Politica Regională.
Corina Creţu consideră că dezvoltarea localităţilor şi îmbunătăţirea nivelului de trai al oamenilor care trăiesc în Valea Jiului, una dintre regiunile carbonifere ale Europei cu cel mai mare număr de angajaţi în acest sector, rămâne în continuare o prioritate.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.09.2023, 14:23)
O adevarata performanta> Patriotism economic !