Creţu: "Recunoaşterea calificărilor profesionale ale asistenţilor medicali generalişti formaţi în România, în plenul PE"

T.B.
Politică / 11 decembrie 2023

Creţu: "Recunoaşterea calificărilor profesionale ale asistenţilor medicali generalişti formaţi în România, în plenul PE"

Raportul referitor la recunoaşterea calificărilor profesionale ale asistenţilor medicali generalişti formaţi în României, prin care se doreşte ca absolvenţii să poată munci peste hotare fără restricţii, va intra în plenul ultimei sesiuni a Parlamentului European, reunit în această săptămână la Strasbourg, a anunţat, luni, europarlamentarul Corina Creţu, potrivit paginii sale de socializare.

Conform sursei, "În Parlamentul European, în această săptămână are loc, la Strasbourg, ultima sesiune plenară din acest an, unde se vor dezbate şi se vor vota proiecte importante, cu impact asupra vieţii cetăţenilor europeni. Voi reveni zilnic pentru a vă informa asupra modului în care au fost votate aceste Rapoarte şi principalele lor prevederi. Raportul referitor la recunoaşterea calificărilor profesionale ale asistenţilor medicali generalişti formaţi în România. Este un Raport dedicat exclusiv acestei categorii profesionale din ţara noastră, prin care sper ca vor trece la vot măsurile concrete propuse, ce vor permite absolvenţilor programului românesc de revalorizare să beneficieze de drepturile dobândite fără a fi necesară dovedirea experienţei dobândite în cazul în care aceşti asistenţi medicali doresc să muncească în alte ţări", a arătat Corina Creţu.

Potrivit paginii sale de socializare, Creţu a transmis: "Raportul referitor la alegerile europene 2024 solicită un acord obligatoriu între Parlament şi Consiliul European cu privire la aşa-numitul proces al candidaţilor "cap de lista" pentru alegerea Preşedintelui Comisiei. În fapt, se propune că aceşti "candidaţi cap de listă ", împreună cu Preşedinţii partidelor politice europene şi ai grupurilor lor parlamentare respective, ar trebui să se angajeze în negocieri imediat după alegeri pentru a prezenta un candidat comun în ceea ce priveşte alegerea Preşedintelui Comisiei Europene, înainte ca o propunere să fie făcută de Consiliul European. De asemenea, Membrii Parlamentului European vor vota măsuri concrete privind creşterea prezenţei la vot, măsuri de mobilizare a fiecărui cetăţean european, prin campanii de informare asupra instituţiilor europene şi atribuţiilor sale, astfel încât fiecare ţară să urmeze a fi reprezentată de persoane competente, care să răspundă la cele mai înalte standarde responsabilităţilor de elaborare a legislaţiei europene, în momentele dificile pe care le traversează Europa azi, care vor continua şi vor avea nevoie de răspunsuri prompte şi profesioniste din partea europarlamentarilor."

Aceasta a mai adăugat pe pagina sa: "Raportul referitor la recunoaşterea calificărilor profesionale ale asistenţilor medicali generalişti formaţi în România. Este un Raport dedicat exclusiv acestei categorii profesionale din ţara noastră, prin care sper ca vor trece la vot măsurile concrete propuse, ce vor permite absolvenţilor programului românesc de revalorizare să beneficieze de drepturile dobândite fără a fi necesară dovedirea experienţei dobândite în cazul în care aceşti asistenţi medicali doresc să muncească în alte ţări.

Sigur că ne dorim ca personalul medical, în general, să rămână în ţară, dar cred că este de datoria noastră ca şi co-legislatori să creăm cadrul legal necesar ca aceştia să nu se simtă discriminaţi dacă aleg să muncească în altă ţară pentru o perioadă de timp."

De asemenea, potrivit europarlamentarei: "Raportul referitor la sănătatea mintală este extrem de important deoarece urmăreşte să creeze schimbări pozitive în vieţile a milioane de cetăţeni europeni. Eurodeputaţii îşi vor exprima punctul de vedere şi vor vota măsuri specifice pentru promovarea sănătăţii mintale, prevenirea afecţiunilor de sănătate mintală şi asigurarea accesibilităţii în ceea ce priveşte diagnosticarea timpurie şi tratamentul. Aceste măsuri sunt absolut vitale pentru a trata nevoile de lungă durată ale cetăţenilor europeni."

Corina Creţu a concluzionat pe reţeaua sa de socializare cu : "Raportul referitor la remodelarea viitorului cadru al fondurilor structurale ale Uniunii Europene pentru a sprijini regiunile afectate în mod deosebit de dificultăţile legate de tranziţia în sectorul auto, de tranziţia verde şi de tranziţia digitală este extrem de important jucând un rol vital în industria autovehiculelor contribuind în acelaşi timp la ocuparea forţei de muncă în industrie şi comerţ, angajând 13,8 milioane de cetăţeni europeni. Uniunea Europeană trebuie să facă faţă unor transformări simultane multiple, determinate de necesitatea de a aborda schimbările climatice. În ceea ce priveşte viitorul cadru al fondurilor structurale, acestea pot contribui în mod eficace la identificarea regiunilor reziliente, la promovarea unui viitor mai ecologic şi adaptat din punct de vedere digital şi la susţinerea unei tranziţii juste pentru regiunile dependente de sectorul auto."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. asa vor pleca asistentii scoliti pe banii nostri..

    Si razi!

    Grav! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb