CRH a finalizat achiziţia Lafarge România

Alexandru Costea
Companii #Construcţii / 3 august 2015

CRH a finalizat achiziţia Lafarge România

CRH plc, grupul internaţional producător de materiale de construcţii, a anunţat astăzi că a finalizat achiziţia Lafarge România, tranzacţie care face parte dintr-un acord global de achiziţionare a anumitor active de la Lafarge S.A. şi Holcim Ltd, pentru suma totală de 6,5 miliarde de euro, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Potrivit CRH, aceasta este cea mai mare tranzacţie din istoria companiei.

La nivel global, tranzacţia va dubla capacitatea de producţie de ciment a CRH şi va extinde portofoliile sale de agregate şi de betoane premixate, potrivit sursei. "Prin urmare, CRH va fi al treilea cel mai mare jucător global pe piaţa materialelor de construcţii şi numărul doi la nivel mondial pe piaţa de agregate", conform comunicatului.

Albert Manifold, Directorul General al Grupului a declarat: "Ziua de astăzi marchează sosirea a 15.000 de colegi noi în cadrul CRH. Operaţiunile pe care le achiziţionăm au performanţe foarte bune în domeniile în care activează şi completează foarte bine operaţiunile existente. Integrarea acestor active de înaltă calitate, pe care le-am achiziţionat avantajos şi la momentul potrivit, vor consolida prezenţa noastră pe o serie de pieţe-cheie şi vor oferi noi platforme pentru dezvoltare strategică".

Operaţiunile achiziţionate ca parte a tranzacţiei globale includ: "importante operaţiuni de ciment şi agregate de pe cele mai mari pieţe din Europa de Vest: Marea Britanie, Franţa şi Germania; principalele companii producătoare de ciment şi agregate în regiunile în creştere din Europa Centrală şi de Est, pentru a crea un nucleu regional unde CRH devine principala companie de materiale de construcţii din Europa Centrală şi de Est şi intrarea pe piaţă în două regiuni economice emergente, Brazilia şi Filipine (aspect care urmează să fie finalizat)".

CRH va integra noile active achiziţionate din cele peste 685 de unităţi din 11 ţări, într-o structură comună de raportare supervizată direct de Director General şi de o echipă operaţională cu experienţă. Numărul de angajaţi ai CRH va creşte cu 15.000, la 91.000, mai notează reprezentanţii CRH.

Acţionarii CRH au aprobat tranzacţia în martie 2015, iar acordul din partea Comisiei Europene a fost primit în aprilie.

CRH este un grup internaţional din domeniul materialelor de construcţii, cu peste 90.000 de angajaţi în aproximativ 4.000 de unităţi, din 37 de ţări. Compania are o capitalizare bursieră de aproximativ 22 de miliarde de euro (iulie, 2015).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb