CRISTI BEREA (USR): "Am iniţiat un proiect de lege privind digitalizarea instructajelor de securitate în muncă şi de apărare împotriva incendiilor"

M.C.
Politică / 13 februarie 2023

"Am iniţiat un proiect de lege privind digitalizarea instructajelor de securitate în muncă şi de apărare împotriva incendiilor"

Senatorul USR, Cristi Berea, anunţă, astăzi, că a depus o iniţiativă legislativă privind digitalizarea instructajelor de securitate în muncă şi de apărare împotriva incendiilor, realizate de angajatori, el precizând că în prezent există "un cadru birocratic excesiv de formal şi de rigid", informează News.ro.

El propune instituirea unei aplicaţii, denumită Registrul Instructajelor Periodice, care să permită încărcarea instructajelor de securitate, sănătate şi împotriva incendiilor pe această platformă.

Senatorul Cristi Berea motivează că în prezent există "un cadru birocratic excesiv de formal şi de rigid şi că există dificultăţi logistice de transmitere a numeroaselor acte pe axa salariat-angajator-instituţii".

"Mai mult, angajatorul este obligat să deţină la sediul său copii ale materialelor de instruire şi fişe de evaluare a riscurilor în format fizic. Digitalizarea acestor proceduri ar reprezenta un demers natural, ce aduce eficienţă atât pentru angajatori, cât şi pentru autorităţile responsabile cu verificarea. Activitatea tuturor structurilor ale Inspecţiei Muncii ar beneficia de o bază de date prin care să poată efectua într-o manieră mult mai facilă controalele. Instituirea Registrului Instructajelor Periodice permite tranziţia la semnătura electronică, inclusiv cea olografă biometrică pentru certificatele de instructaj, precum şi încărcarea tuturor certificatelor aferente aspectelor de securitate, sănătate şi apărare împotriva incendiilor pe această platformă", susţine senatorul USR.

Totodată, el consideră că, pe lângă eficienţă, se asigură şi o transparenţă totală, iar falsificarea certificatelor, modificarea sau sustragerea lor ar fi mult mai dificilă.

Potrivit lui Cristi Berea, iniţiativa sa legislativă prevede ca angajatorii să aibă doi ani la dispoziţie pentru a opta pentru înscrierea în acest Registru, după care utilizarea acestei platforme va deveni obligatorie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E lovitura, astept cu infrigurare si alte legi bune, ca de exemplu digitalizarea ouatului la gainile plesuve, digitalizarea maturatului in scolile de arte si meserii, digitalizarea slujbelor in bisericile sataniste, etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb