Cristian Buşoi, ales preşedinte al PNL Bucureşti

M.I.
Politică / 9 aprilie 2017

Cristian Buşoi (Sursa foto: Facebook)

Cristian Buşoi (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 11:28 Predoiu: "Probabil cea mai sigură cale de a ţine PNL unit este organizarea lui prin statut pe curente ideologice"

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu susţine că partidul ar trebui organizat, prin statut, pe baza diverselor curente ideologice din interiorul său întrucât organizarea piramidală a partidelor este depăşită.

Cătălin Predoiu susţine că PNL nu trebuie să renunţe la competiţia între diversele curente ideologice de dragul unităţii partidului.

Cătălin Predoiu crede, potrivit News.ro: "Platitudinile de genul «să ţinem partidul unit» trebuie înlocuite cu o confruntare adevărată de idei. Probabil că cea mai sigură cale pentru a menţine partidul unit este organizarea lui prin statut pe bază de curente ideologice, de facţiuni de centru-dreapta, conservator- populare, liberale de centru sau chiar centru-stânga. Altfel, o structură piramidală rigidă nu poate asigura cuprinderea şi reprezentarea echitabilă a tuturor curentelor".

Propunerea lui Predoiu vine ca o reacţie la moţiunea pe care Viorel Cataramă a supus-o atenţiei liberalilor bucureşteni în şedinţa de sâmbătă în care aceştia şi-au ales conducere.

Cătălin Predoiu conchide: "PNL Sector 2 a pus în circulaţie o rezoluţie conţinând măsuri îndrăzneţe şi cu adevărat de centru-dreapta, precum privatizarea sistemului sanitar, educaţional şi reforma radicală a sistemului de ajutoare sociale. PNL Bucureşti a ezitat să şi-o asume, propunând în schimb «o dezbatere». Aceasta confirmă că în PNL sunt curente de centru-dreapta, dar şi de centru-stânga. Competiţia internă le va scoate la iveală".

Prim-vicepreşedintele sectorului doi PNL, Viorel Cataramă, a prezentat, ieri, în cadrul reuniunii Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti, o moţiune prin care propune privatizarea integrală a învăţământului superior în România şi a sistemului de sănătate, precum şi eliminarea ajutoarelor sociale pentru persoanele capabile să muncească.

(M.I.)

--------

Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti l-a ales sâmbătă pe Cristian Buşoi în funcţia de preşedinte al organizaţiei.

Buşoi a fost singurul candidat pentru această funcţie, întrunind 647 de voturi valabil exprimate din 726 de buletine distribuite. Au fost anulate 79.

Totodată, Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti i-a ales sâmbătă pe Dan Cristian Popescu - cu 633 de voturi şi pe Marius Vintilă - cu 548 de voturi, în funcţia de prim-vicepreşedinţi ai organizaţiei, relatează Agerpres.

Vicepreşedinţi au fost aleşi Ciprian Ciucu - cu 614 voturi şi Mirela Zivari, cu 600 de voturi.

Deputatul Dan Vâlceanu a câştigat un nou mandat de preşedinte al PNL Gorj

Deputatul Dan Vâlceanu a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL, el câştigând în faţa celor doi contracandidaţi cu peste 330 de voturi "pentru" din totalul celor exprimate de liberalii prezenţi la Conferinţa judeţeană de alegeri a partidului.

În urma votului celor 474 de delegaţi la Conferinţă, Dan Vâlceanu a obţinut 336 de voturi, Mihai Paraschiv s-a clasat pe locul al doilea cu 125 de voturi, iar Nicu State pe locul 3, cu doar 4 voturi.

Zece voturi au fost anulate.

Dan Vâlceanu a declarat după rezultatul votului: "Pentru mine, cel mai important lucru care s-a întâmplat în aceste alegeri, şi mă refer aici doar la funcţia de preşedinte, e faptul că au fost contracandidaţi, am fost trei colegi care ne-am întrecut care să fie preşedinte. (...) Vă întreb un singur lucru: în care partid din România se mai poate întâmpla aşa ceva, ca orice membru, orice coleg care doreşte să candideze să o poate face fără să aibă minima emoţie că va fi vreodată urât de colegi pentru că face acest lucru? În care partid din România, dacă nu în PNL, se mai poate întâmpla aşa ceva? Eu vă garantez ca în niciunul. (...) Colegii care au fost contracandidaţii mei se vor bucura din partea mea de respect şi de aceeaşi apetenţă de a-i consulta, dacă şi ei sunt de acord".

Acesta a ocupat anterior funcţia de copreşedinte al organizaţiei judeţene, alături de fostul senator Tudor Barbu, iar de la sfârşitul anului trecut de preşedinte interimar al filialei PNL Gorj.

Covasna: Stelian Olimpiu Floroian, noul preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL

Consilierul judeţean Stelian Olimpiu Floroian a fost ales sâmbătă preşedintele al organizaţiei judeţene Covasna a Partidului Naţional Liberal (PNL), iar printre obiectivele sale imediate se numără recâştigarea electoratului pierdut între alegerile locale şi parlamentare, consolidarea organizaţiei judeţene şi întărirea poziţiei la nivel naţional.

Olimpiu Floroian a declarat pentru Agerpres: "Între alegerile locale şi parlamentare am pierdut aproape jumătate dintre votanţi şi nu vom mai accepta compromisuri (...) Pe lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare ne-a fost impus un candidat, iar asta a însemnat pierderea voturilor (...) Eu sunt un om cu o viziune liberală, lucrez de 26 de ani în mediul privat şi nu vreau să fiu un preşedinte singuratic, vreau să am o echipă cu care să pot lucra, pe care să mă pot baza".

Noul preşedinte a afirmat că ambiţia sa este ca PNL să fie cel mai important partid românesc din judeţul Covasna şi a doua forţă politică din judeţ, după UDMR.

Olimpiu Floroian, în vâstă de 52 de ani, a intrat în politică în anul 2012, şi a fost prim vice-preşedinte al Platformei Forţa Civică, iar apoi al Partidului Democrat Liberal (PDL), după fuziunea celor două formaţiuni.

La Convenţia judeţeană în cadrul căreia a fost desemnată noua conducere a PNL Covasna au participat 84 de delegaţi din judeţ, iar Olimpiu Floroian a obţinut 53 de voturi, faţă de 30 obţinute contracandidatul său, Constantin Pătru, consilier local în municipiul Târgu Secuiesc.

Constantin Pătru a declarat că pledează pentru unitatea organizaţiei, dar nu se va feri să critice noua conducere atunci când va fi cazul.

Constantin Pătru a declarat: "A fost o campanie de cinci zile, am decis să candidez pentru că am considerat că e nevoie de concurenţă, doar în partidul comunist se făceau numiri (...) Nu voi rupe organizaţia, din contră, am făcut un apel la unitatea şi întărirea partidului, dar voi fi un critic aspru al actualei conduceri şi sper că va fi o schimbare de optică".

Fostul lider al PNL Covasna, Codruţ Opaiţ, şi-a exprimat speranţa că partidul va deveni "tot mai omogen" şi că toate disensiunile apărute în ultimii ani, după fuziunea cu PNL şi PDL, vor dispărea.

Arad: Sergiu Bîlcea, ales preşedinte al Organizaţiei municipale PNL

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea, a fost ales preşedinte al Organizaţiei municipale.

Sergiu Bâlcea, cât şi cei doi prim-vicepreşedinţi, Geanina Pistru (fostul preşedinte al organizaţiei municipale - n.red.), respectiv Călin Bibarţ (viceprimar al municipiului Arad - n.red.) şi-au anunţat candidatura în urmă cu mai bine de o săptămână. Cei trei au fost votaţi în unanimitate.

Secretarul general al Organizaţiei municipale va fi numit de către preşedinte, iar secretarul general adjunct va fi ales de către noul Comitet de Coordonare Municipal, din care vor face parte inclusiv cei 15 preşedinţi de organizaţii de cartier. Totodată, Comitetul de Coordonare îi va alege şi pe cei opt vicepreşedinţi.

Sergiu Bîlcea a afirmat la finalul întrunirii: "În urma alegerilor din PNL Arad, care se vor încheia cu alegerile noii conduceri a Organizaţiei Judeţene, va dispărea definitiv linia de demarcare între «noi» şi «voi», adică între foştii PDL-işti şi vechii PNL-işti, rămânând un singur PNL, care va avea ca principală sarcină câştigarea alegerilor din 2020, prin întărirea «parteneriatului cu cetăţenii», nu cu vorbe, ci cu realizări pe linie administrativă".

Botoşani: Viorel Iliuţă, reales preşedinte al filialei municipale a PNL

Preşedintele în exerciţiu al filialei municipale Botoşani a Partidului Naţional Liberal (PNL), Viorel Iliuţă, a fost reales, sâmbătă, pentru un nou mandat la conducerea organizaţiei.

Iliuţă a fost susţinut de 195 dintre cei 371 de delegaţi de la Comitetul de Coordonare Locală al organizaţiei municipale a PNL.

Pentru funcţia de preşedinte a candidat şi Gabriel Alecsandru, care a fost votat de 169 dintre delegaţi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In ritmul asta,aveti soarta PNTCD-ului...

    Cu alde deputatul Zamfir si d-na Andreea numai liberalism nu a fost in PNL.

    A-ti fost intr-o intrecere cu PSD care da mai mult. 

    Ultra-populisti si anti-liberali.

    A-ti pierdut baza elementara electorala. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb